30-jarige man uit Izegem komt om het leven na klap tegen boom

De witte bestelwagen raakte helemaal vernield. De bestuurder moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. 

De witte bestelwagen raakte helemaal vernield. De bestuurder moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. ©  mrr

Ardooie/Izegem -

Een 30-jarige man uit Izegem is om het leven gekomen na een ongeval langs de Izegemsestraat in Ardooie vrijdagavond. De hulpdiensten probeerden hem tevergeefs nog een tijdlang te reanimeren. Marc Vanhauwaert laat een dochtertje van 10 maanden na.

Matthias Robbe

Marc Vanhauwaert (30) reed vrijdagavond rond 19.30 uur met zijn witte bestelwagen van Ardooie richting Izegem, toen hij om nog onduidelijke reden de controle over het stuur verloor ter hoogte van huisnummer 50. Hij raakte van de weg af, ramde daarbij een stuk vangrail en een afsluiting bij een woning en kwam ten slotte tegen een boom tot stilstand.

De bewoner zat net in zijn zetel toen hij de klap hoorde. “Ik snelde meteen naar buiten en verwittigde de hulpdiensten”, zegt hij. “De man was duidelijk zwaargewond en zat gekneld in zijn voertuig. In nog geen tien minuten stonden de hulpdiensten hier.”

Reanimatie mag niet baten

De brandweer van post Ardooie zette de weg af voor alle verkeer en bevrijdde Marc Vanhauwaert uit het voertuig. Een ambulance en mugteam van AZ Delta in Rumbeke snelden ter plaatse en probeerden de man nog ruim anderhalf uur te reanimeren op de plaats van het ongeval. Dat bleek tevergeefs, de man overleed aan zijn verwondingen. De 30-jarige bestuurder uit Izegem laat een dochtertje van 10 maanden na.

De politie van politiezone Tielt kwam ter plaatse voor de eerste vaststellingen. Er werd geen deskundige aangesteld door het parket. Er was geen ander voertuig betrokken bij het ongeval.

Eerder ook al ongeval

Ongeveer een half jaar geleden gebeurde op dezelfde plaats al een ongeval met een Mini Cooper. “Ook toen werd de afsluiting van onze woning geraakt”, zegt de bewoner. “Toen gelukkig zonder al te veel menselijk leed. Dat is nu helaas niet het geval.”

Het ongeval gebeurde in de Izegemsestraat in Ardooie. 

Het ongeval gebeurde in de Izegemsestraat in Ardooie. ©  mrr

Voor de bewoners was het de tweede keer in een half jaar tijd dat de afsluiting van hun woning werd geraakt. 

Voor de bewoners was het de tweede keer in een half jaar tijd dat de afsluiting van hun woning werd geraakt. ©  mrr

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio