WEER. Kwik stijgt komende week richting 30 graden

 

 ©  Hugo Blaton

Het is zaterdagnamiddag zonnig en vrij warm met maxima tussen 19 en 24 graden. Zaterdagnacht wordt het vrij fris en licht bewolkt bij minima tussen 6 en 12 graden. Dat zegt het KMI.

ckaBron: BELGA

Zondag wordt het warm en is het zonnig met soms enkele wolkenvelden. Een lokaal buitje is niet uitgesloten in het uiterste westen van het land. De maxima schommelen tussen 23 graden op de Ardense hoogten en tussen 26 en 28 graden op de meeste andere plaatsen. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Maandag trekt een storing van west naar oost door het land. Het wordt gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met buien. De buien kunnen vergezeld zijn van onweer. In de loop van de dag wordt het opnieuw droger vanuit het westen en komen er bredere opklaringen. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Hoge Venen, 20 graden aan de kust en tot 25 graden in de Kempen. De wind is matig uit zuidwest tot west.

Dinsdag zorgt een hogedrukwig voor rustig en droog weer. In het oosten hangen er in de ochtend nog vrij veel wolken, maar geleidelijk komen er overal brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 22 en 25 graden. De wind is overwegend zwak uit noordwestelijke richtingen.

Woensdag blijft meestal droog met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. In de late namiddag en avond stijgt de kans op een bui in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 21 graden aan de kust en 28 graden in de Kempen. De wind is meestal zwak uit zuid tot zuidoost.

Donderdag wordt het onstabieler en trekt een storing door het land met buien. Vooral in de namiddag en avond verwachten we soms felle regen­ en onweersbuien in het centrum en het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en tot 29 graden in het zuidoosten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Weer

Video

Keuze van de redactie