Historische Belgische zege voor Manon De Roey op Ladies European Tour in Thailand

 

 ©  RR

In Thaise Chachoengsao pakte Manon De Roey de titel op het Aramco Team Series Thailand. Voor de 30-jarige Antwerpse is het haar eerste titel op de Ladies European Tour.

Christian CeuterickBron: Belga

Manon De Roey ging de slotdag in als leider en wist die plaats met brio te verdedigen. Tijdens haar laatste 18 holes speelde ze bogeyvrij en putte ze birdies weg op hole 2, 8, 10, 12, 14 en 15. Met een totaal van 203 slagen, ofte -13, telde het voorlopige nummer 9 van het Ladies European Tourklassement drie slagen minder dan haar naaste achtervolgster.

Na Valérie Van Ryckeghem en Florence Descamps zet Manon De Roey zet zich in het rijtje van Belgische winnaressen op de Ladies European Tour. De laatste Belgische zege dateert van 25 jaar geleden. Toen zegevierde Valérie Van Ryckeghem op het Sicilia Ladies Open in 1997.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het is een fantastisch gevoel. Ik wachtte hier al lang op, ik ben heel gelukkig”, reageerde De Roey voor de micro van de organisatie toen ze haar trofee overhandigd kreeg. “Ik ben goed begonnen aan dit toernooi en stond gisteren tweede. Ik was vrij ontspannen voor de derde ronde en begon goed met een birdie op de tweede hole. Ik ben geduldig gebleven en lukte goeie putts.”

Vorige week eindigde De Roey ook al fraai derde in de Open van Madrid. Ze staat nu derde in de Race to Costa del Sol, het klassement van de Ladies European Tour. De Antwerpse heeft een verklaring voor haar uitstekende vormpeil. “Ik denk dat het komt omdat ik heel hard in mijn spel geloof en ik heel geduldig ben gebleven in de jacht op deze eerste zege. Ik hoopte dat het vorig jaar al zou gebeuren maar het is dit jaar en ik ben heel gelukkig”, herhaalde ze.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Manon De Roey

Video

Keuze van de redactie