Real Madrid-coach Carlo Ancelotti is er zeker van: “Eden Hazard blijft hier volgend seizoen, hij wil zijn kwaliteiten tonen”

 

 ©  AFP

Ook volgend seizoen zal Eden Hazard (31) nog voor Real Madrid spelen. Dat heeft zijn coach Carlo Ancelotti zaterdag bevestigd op zijn persconferentie voor de wedstrijd van zondag tegen Cádiz.

Jonas WithouckBron: Belga

“Ik heb er nog niet met hem over gesproken, want het plan van Hazard is duidelijk: hij blijft bij Real Madrid. En hij blijft hier heel gemotiveerd”, zei Ancelotti. “Hij wil hier volgend seizoen zijn kwaliteiten tonen.” Toch een kleine verrassing, want Hazard kwam voor zijn blessure nog amper in de plannen voor van Ancelotti. Daarom werd er hier en daar al over een vertrek gespeculeerd. Over alle competities heen komt de kapitein van de Rode Duivels aan 877 speelminuten dit seizoen. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij twee assists.

Zondag kan Hazard na bijna drie maanden nog eens minuten maken bij De Koninklijke. Hij zit na zijn revalidatie van een enkeloperatie opnieuw in de selectie voor de wedstrijd van zondag op het veld van Cádiz. Thibaut Courtois, Karim Benzema en Vinicius Junior krijgen alvast rust.“We hebben dit seizoen al veel wedstrijden achter de rug en de spelers zijn vermoeid”, vertelde Ancelotti. “Ik denk dus wel dat Hazard minuten zal krijgen. We zullen immers moeten roteren. Aan de aftrap verschijnen, dat is een andere zaak. Voor mij is de hoeveelheid minuten niet van belang, wel de kwaliteit ervan. Kijk maar naar Rodrygo: die heeft dit seizoen niet veel gespeeld, maar als hij op het veld stond, maakte hij wel het verschil.”

Voor bondscoach Roberto Martinez is de terugkeer van zijn aanvoerder een goede zaak. Begin volgende maand starten de Rode Duivels immers hun Nations League-campagne tegen achtereenvolgens Nederland, Polen, Wales en opnieuw Polen. Belangrijke duels, ook voor de voorbereiding op het WK, dat eind dit jaar in Qatar van start gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Eden Hazard

Video

Keuze van de redactie