‘Valse’ Måneskin op boegeroep onthaald op generale repetitie Songfestival

Niet het echte Måneskin, maar een versie bestaande uit invallers speelde gisteren op het Eurovisiesongfestival. Tot ongenoegen van het publiek. 

Niet het echte Måneskin, maar een versie bestaande uit invallers speelde gisteren op het Eurovisiesongfestival. Tot ongenoegen van het publiek. ©  AFP

Gisteravond vond in Turijn de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Een optreden van Måneskin, de Italiaanse rockband die vorig jaar won, was voorzien. Het publiek kreeg echter stand-ins in de plaats, en daar waren ze allesbehalve blij mee.

Wout Desmytere

De ‘valse’ leden van Måneskin waren gekozen uit de achtergronddansers van de show. Ze playbackten een nummer, maar werden op boegeroep van het publiek onthaald. Dat had duidelijk gehoopt op een optreden van de echte Måneskin, zoals dat vanavond tijdens de finale gepland staat.

Presentator Alessandro Cattelan probeerde de sfeer wat op te krikken met een mopje. “Jullie hebben geluk’’, zei hij tegen het publiek, “want jullie hebben wel als een van de eersten de nieuwe single van Måneskin gehoord.’’ Resultaat? Enkel meer frustratie en luider boegeroep “Stop ermee, het is niet hun schuld’’, zei Cattelan nog over de invallers. Uiteindelijk kregen ze uit verschillende delen van het publiek nog applaus, maar een doorslaand succes was het optreden niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een interview met de valse Damiano, dat vanavond dus wellicht met de echte frontman zal plaatsvinden, was ook niet bevorderlijk voor de sfeer. Cattelan vroeg onder meer hoe de samenwerking met de beroemde Zweedse producer Max Martin was bevallen voor de nieuwe single Supermodel, die de band vanavond zal spelen. Meerdere toeschouwers verlieten de zaal.

Waarom Måneskin zelf niet optrad, hoewel ze in Turijn aanwezig zijn, verklaarde de organisatie van het festival niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Eurovisiesongfestival

Video

Keuze van de redactie