Danzel uit ‘Idool’ wint Poolse talentenshow

Danzel is de Poolse taal niet eens machtig, maar toch won hij er de veelbekeken talentenshow ‘Your face sounds familiar’. 

Danzel is de Poolse taal niet eens machtig, maar toch won hij er de veelbekeken talentenshow ‘Your face sounds familiar’. ©  BELGA

Hij doet het goed in Polen, die Danzel (45). De zanger met de blauwe bril, die het in 2003 tot in de halve finale van ‘Idool’ schopte, heeft er de populaire televisieshow ‘Your face sounds familiar’ gewonnen. In dat programma imiteerde hij verschillende artiesten, van James Hetfield tot Tina Turner.

Wout Desmytere

Danzel - né Johan Waem - was, na vijftien seizoenen met uitsluitend Poolse deelnemers, de eerste internationale kandidaat die mocht deelnemen aan het programma. Hoewel we in eigen land niet veel meer van hem horen, is hij in Polen een grote ster. Recent vertelde hij nog aan deze krant dat hij er deze zomer alleen al 65 shows speelt. Niet in het voorprogramma, maar als headliner.

LEES OOK: Ooit halve finalist in ‘Idool’, nu superster in Polen als imitator van Tina Turner en co: “Ik ben hier verheven tot halfgod”

In de finale moest de Beverenaar een Pools nummer zingen, terwijl hij die taal niet eens machtig is. Sowieso hield het programma meer in dan een pruik opzetten en een andere jas aantrekken. “Voor deze show moeten we vijf tot acht uur in de make-upstoel zitten. Ze stoppen speciale tandprotheses in onze mond en we krijgen latex maskers op, waardoor we tot in de kleinste details lijken op de artiest die we imiteren.” Zijn winst - iets meer dan 21.300 euro - schonk hij aan het goede doel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Tina Turner

Video

Keuze van de redactie