Lavrov: “Het Westen heeft ons de totale hybride oorlog verklaard, en iedereen zal de gevolgen voelen”

 

 ©  via REUTERS

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft zaterdag gezegd dat het Westen “een totale hybride oorlog” heeft aangekondigd tegen Rusland en dat het moeilijk is om te voorspellen hoe lang deze zal duren.

Laurence TorckBron: Reuters

In een toespraak wees Lavror op het spervuur aan sancties van het Westen tegen Rusland. Hij zei in die toespraak dat Rusland een doelwit is van agressie, en geen dader. “Het collectieve Westen heeft ons de totale hybride oorlog verklaard en het is moeilijk te voorspellen hoe lang deze zal duren. Maar het is duidelijk dat iedereen de gevolgen ervan zal voelen, zonder uitzondering”, zei Lavrov.

“We hebben er alles aan gedaan om een directe confrontatie te voorkomen. Sancties zijn ons niet vreemd, ze zijn er altijd geweest in een of andere vorm”, zei de minister nog. Volgens Lavrov waren de inspanningen van het Westen om Rusland te isoleren ook gedoemd om te mislukken.

LEES OOK. Hoe kan Poetin wraak nemen als Finland en Zweden bij NAVO komen? Dit denken experts

LEES OOK. Terwijl iedereen kijkt naar de Donbas moet Rusland elders ook flink incasseren: de strategische rots die steeds meer een symbool wordt

LEES OOK. Oekraïense inlichtingenbaas is zegezeker: “In augustus keert de oorlog definitief. Tegen eind dit jaar is Rusland verslagen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Oorlog in Oekraïne

Video

Keuze van de redactie