Russische oud-kolonel uit kritiek tijdens talkshow op staatszender: “Raketten op Finland richten? Bespottelijk”

 © rr

Sinds de oorlog in Oekraïne begon op 24 februari doet de Russische overheid er alles aan om het conflict rooskleuriger voor te stellen. Er wordt steevast gesproken over een “speciale militaire operatie” en anti-oorlogbetogingen zijn verboden. Maar dat tij is aan het keren, hoewel de oorlog niet verloopt zoals Rusland had gepland. Maandag uitte een oud-kolonel van het Russische leger nog kritiek tijdens een talkshow op de Russische staatstelevisie, die normaal gezien de spreekbuis van het regime is. Veteraan Michail Chodarenok trok van leer tegen de dreiging van Rusland dat het raketten zou richten op EU-land Finland, dat zondag besliste om toe te reden tot het militaire bondgenootschap van de NAVO. “Bespottelijk”, klonk het. “Het probleem is dat de wereld tegen ons is, zelfs als we het niet willen toegeven.”

LIVE. Oorlog in Oekraïne: volg hier alle nieuws over de Russische invasie

bekijk ook

Analisten op Russische staatstelevisie woedend na nieuws over zinken Moskva: “Gooi één bom op Kiev, en dan is het afgelopen”

“202 seconden en het Verenigd Koninkrijk is weggeveegd”: Russische staatstelevisie toont hoe snel nucleaire wapens vliegen

(pjv)

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie