Zaffelaarse Red Flame Elena Dhont (24) verlengt contract bij (bijna) kampioen FC Twente


 

 © fctwente

Lochristi -

Zaffelare en topsporters, de magie kent u ondertussen. Ook voetbalster Elena Dhont maakt deel uit van die eregalerij. De Red Flame verlengde dinsdagmiddag haar contract bij FC Twente vrouwen tot midden 2023.

In november 2020 trokken donkere wolken over de voetbalcarrière van Elena Dhont, na een horrorblessure en een gebroken knieschijf tijdens de match tegen PSV. De Zaffelaarse vocht onverdroten terug en is na anderhalf jaar revalidatie terug op het veld. De laatste weken viel ze regelmatig in, al had ze het de voorbije donkere periode niet altijd onder de markt. “Soms dacht ik dat ik beter een andere job zou zoeken”, vertelde ze toen. Maar de topatlete met de brede glimlach is terug en zette dinsdag – alweer met de glimlach – haar handtekening onder een nieuw contract dat haar nog ruim een jaar aan de Nederlandse eersteklasser bindt. “Ik hoop in de eerste plaats blessurevrij te blijven en mijn aandeel in ons team te verzilveren”, reageert ze.

Ondertussen is het uitkijken naar vrijdag, wanneer ze hopelijk mee de schaal van landskampioen de lucht mag insteken na de slotmatch bij Ajax. Door haar blessure moest ze afgelopen seizoen noodgedwongen aan de kant blijven in de Women’s Champions League. Uiteraard kijkt ze heel erg uit naar die belevenis die maar weinig spelers en speelsters op hun palmares verzamelen.

Het technisch management van FC Twente maakt zich sterk dat de Zaffelaarse volgend seizoen ‘van heel veel waarde’ zal zijn in de nationale en internationale voetbalcompetitie. Elena is maandag ook toegevoegd aan de brede selectie van 33 speelsters voor het EK in Engeland. De Red Flames werken nog een vriendschappelijke partij af op 16 juni tegen Engeland, daarna wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. (ghl)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio