Tennisclub legt twee padelvelden aan

Padel spelen, kan voortaan ook in Merksplas. 

Padel spelen, kan voortaan ook in Merksplas. © rr

Merksplas -

In sportcentrum ’t Hofeind kan je vanaf dit weekend padellen. De Merksplasse Tennisclub zorgde in samenwerking met de gemeente voor twee velden.

Het gemeentebestuur gaf via een recht van opstal een stuk grond aan de club. Daarnaast zorgde Merksplas voor de aanleg van de paden en de belangrijkste nutsvoorzieningen. “Padel heeft ook in onze regio een enorme groei gekend tijdens de coronalockdown”, zegt Stef Mertens van de Merksplasse Tennisclub. “Omdat onze club enkel over outdoor tennisterreinen beschikte, merkten we dat veel van onze leden naar een buurgemeente trokken om te padellen. Met de investering van onze club en de geste die de gemeente voor ons deed, kunnen we onze leden en inwoners van Merksplas padel aanbieden.”

De tennisclub gaat de terreinen beheren. Op zaterdag 21 mei is iedereen welkom om padel te proberen, er worden ook initiatielessen gegeven. “Je hoeft geen lid van onze club te zijn om te komen spelen”, zegt Stef Mertens. “Maar leden krijgen wel enkele belangrijke voordelen. Ze mogen zo vaak komen spelen als ze willen, terwijl je als niet-lid een vast bedrag per uur betaalt.”

(ram)

www.tennismerksplas.be/padel/

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio