Eindelijk een supportersclub voor Florian Vermeersch: “We gaan niet wachten tot hij een Tourrit wint”


 

 © ghl

Lochristi -

Ja jongens, het is ervan gekomen: Lotto-Soudal-renner Florian Vermeersch heeft een eigen supportersclub. Woensdagavond werden de ‘Flo Boys’ officieel boven de doopvont gehouden in Picasso in Lochristi. Vanaf vandaag kan u bronzen, zilveren of gouden fan worden van de sympathieke Zaffelaarse renner.

“Na zijn memorabele Parijs-Roubaix zat het al in ons hoofd om er iets mee te doen”, klinkt het bij de bestuursleden Robbe Willems, Tom De Grauwe en Ben, Martin en Dorien van de Picasso. “We hebben contact gelegd met ’t Veerleveld, en die beslisten uiteindelijk om zelf geen initiatief te nemen, en ons carte blanche te geven. Op een goede week tijd hebben we al een stevige organisatie uitgebouwd.”

Flor was er natuurlijk bij, om de eerste gouden lidkaart - genummerd exemplaar 001 - in ontvangst te nemen: “Ik ben hier heel content mee en vind het een supertof initiatief. Regelmatig krijg ik de vraag van fans naar een club en tot nu toe moest ik altijd nee zeggen”, vertelt de renner, die in de namiddag nog de koers in Puivelde reed waar hij mooi elfde werd. “Ook het idee van de verschillende lidkaarten vind ik echt geslaagd, het is fijn dat het een heel toegankelijke club zal worden. Ik sta hier echt volledig achter.”

Op naar… de koers

Een supportersclub is meer dan een lidkaartje in je portefeuille, dat hebben ze bij de “Flo Boys” wel begrepen. Er zijn al fraaie retro wielerpetjes, er zijn t-shirts in de maak via Print & Co waar een unieke foto van Vermeersch zal opstaan, en er komen ook supportersvlaggen. Een zilveren lid krijgt meteen een petje en een t-shirt, voor een gouden lidmaatschap krijg je er nog een mooie supportersvlag bij. En omdat zo’n vlag niet dient om in de kast te leggen, gaan de ‘Flo Boys’ natuurlijk ook in het spoor van hun renner trekken: de eerste uitstap wordt het Belgisch Kampioenschap in Middelkerke op 26 juni. “Dan leggen we een bus in, die ook halt zal houden aan ’t Veerleveld om er supporters op te pikken”, zegt eventman Robbe Willems. “Het is de eerste keer dat we officieel als supportersclub zullen te zien zijn op de koers van onze poulain.”

Op 7 juli trekken de ‘Flo Boys’ naar de start van de zesde rit in de Tour tussen Binche en Longwy. “Ik ben ondertussen voor 95 % zeker dat ik in de Tour de France mag starten”, vertelde Florian ons gisteren in primeur.

Supporterssfeer

“In het café willen we ook een supportershoek creëren”, aldus Ben, Martin en Dorien. “We laten ook banners aanmaken om onze supportersclub te promoten, en een mooi ingekaderd truitje van Flor zou hier ook niet misstaan.” Een idee waar Flor het meteen mee eens was: “Ik kan er zeker eentje missen”, klonk het enthousiast. In de ‘wielerarme’ perioden zullen de ‘Flo Boys’ ook van zich laten horen. Onder meer een souper en een wielerquiz staan al op de agenda. Florian moest natuurlijk wel beloven dat hij bij ritwinst in de Tour, of wie weet, een klassieke zege, naar de Picasso zal afzakken. Een engagement dat hij graag aanging.

Gebeten door de koers en in de ban van Florian? Vanaf vandaag 10 uur kan u zo’n fankaart – een prachtig ontwerp van sportschepen Tom De Grauwe – kopen in Picasso Lochristi, Dorp-West 24. Nummer 001 is helaas niet meer beschikbaar, want die zit sinds gisteren in de portefeuille van de renner zelf.  (Geert Herman)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio