Twee kilometer lang multimovepad is het eerste de provincie Antwerpen

Schepen Van Gerven test haar evenwicht uit. 

Schepen Van Gerven test haar evenwicht uit. © Jan Brys

Brasschaat -

Het Agentschap Natuur en Bos wekte samen met Sport Vlaanderen en de gemeente Brasschaat een multimovepad uit in het domein Kattekensberg in de wijk Mariaburg. Het “opdrachtenpad” is twee kilometer lang en is bedoeld voor kinderen van 3 tot 12 jaar al kunnen volwassenen er ook pret beleven.

Jeugd- en sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA): “Het idee is ontstaan in volle coronaperiode. Bedoeling is om jongeren in een gezonde omgeving aan het bewegen te krijgen. Hier passeren zeer veel wandelaars en fietsers. De kinderen krijgen zeer originele en avontuurlijke opdrachten uit te voeren. Het kan competitief, maar ook puur recreatief. Het is vooral de behendigheid die wordt geoefend. De kinderen kunnen verspringen en hun prestatie vergelijken met die van dieren. Ze kunnen katapult schieten, evenwichtsoefeningen doen over balken, over een beek slingeren en nog veel meer. Onze mensen van de technische dienst hebben prachtig werk geleverd. Het totale kostenplaatje voor dit project ligt op ongeveer 39.000 euro gedeeld door de gemeente en het Agentschap Natuur en Bos”.

Hier en daar is het wat avontuurlijker.

Hier en daar is het wat avontuurlijker. © Jan Brys

Het multimovepad begint in de dreef tussen de Elisalei en de Linthoutlei op de grens tussen de wijken Mariaburg en Kaart. Zaterdag 21 mei vindt het grote openingsfeest plaats. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio