Brusselse jongeren op weg naar Blaarmeersen in Gent veroorzaken opnieuw incident met bus

 

 ©  fvv

Een twintigtal Brusselse jongeren op weg naar de Blaarmeersen in Gent heeft zaterdagmiddag amok gemaakt vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. Twee van hen werden bestuurlijk aangehouden, zo bevestigt de lokale politie. Het is het tweede incident deze week.

gjsBron: BELGA

Een twintigtal jongeren uit het Brusselse kwam met de trein afgezakt naar Gent om naar het recreatiedomein Blaarmeersen te gaan. Maar op het Maria-Hendrikaplein vlak voor het station ging het iets na de middag mis. De jongeren zouden een bus van de Lijn hebben gehinderd en het kwam tot een incident waarbij de jongeren zich tegen de bus keerden. De politie kwam massaal ter plaatse en twee amokmakers werden bestuurlijk aangehouden. Anderen werden verhoord, net als enkele getuigen. Eén jongere raakte mogelijk gewond en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De andere jongeren konden hun weg naar de Blaarmeersen voortzetten. “De vrouwelijke buschauffeur raakte niet gewond, maar was wel in shock”, zegt de woordvoerder van de lokale politie Gent.  

Eerder deze week, op woensdag, waren er ook al problemen met Brusselse jongeren die verkoeling zochten aan de Blaarmeersen. Tientallen jongeren probeerden aan het recreatiedomein de bus terug te nemen naar het station. Daarbij raakte de Lijnbus beschadigd en moest ook toen de politie tussenbeide komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie