Kevin De Bruyne is voor de tweede keer “Speler van het Jaar” in de Premier League

 

 ©  Twitter

Kevin De Bruyne werd zaterdag verkozen tot “Speler van het Jaar” in de Premier League. Het is de tweede keer in zijn carrière dat die eer de 30-jarige Rode Duivel te beurt valt.

Maarten Delvaux

De Bruyne beleeft alweer een topseizoen met Manchester City, dat op een zucht staat van de Engelse landstitel. Met 15 goals en 7 assist kan hij opnieuw uitstekende statistieken voorleggen. Hij haalde het van onder meer van Mohamed Salah en Heung-Min Son. Onze landgenoot werd ook in 2020 verkozen tot “Speler van het Jaar”. Het is de vierde keer dat de award naar een Belg gaat. Vincent Kompany beet de spits af in 2012 en drie jaar later was het de beurt aan Eden Hazard.

Voor deze award kunnen fans hun stem uitbrengen op de website van de Premier League. Daarnaast is er nog een panel van experten en behoren ook de twintig aanvoerders van de Premier League-teams tot de stemgerechtigden. Naast de trofees van de spelersvakbond PFA en de schrijvende pers FWA is het zowat de belangrijkste onderscheiding van het seizoen. De schrijvende pers verkoos eerder al Salah tot beste speler van het jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Kevin De Bruyne

Video

Keuze van de redactie