Wereldprimeur: vermoord slachtoffer doet zelf oproep in opsporingsprogramma

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een 13-jarige jongen, Sedar Soares, die in 2003 in Rotterdam werd vermoord, doet nu met behulp van moderne technieken zelf een oproep op televisie aan de dader en aan getuigen om zich te melden. Het gebruik van deepfake-technologie is een wereldprimeur in dit soort zaken, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse politie.

Bron: BELGA

De oproep wordt gedaan in de WNL-documentaire Spreek! Nu!, die zondagavond op NPO1 te zien is. De oproep komt ook op politie.nl.

Voor de documentaire van ‘Soares’ is gebruikgemaakt van deepfake-technologie. De jongen, die een groot voetbaltalent zou zijn geweest, loopt als een voetbalster met een bal tussen een haag van familie, vrienden en politiemensen. Hij was met vriendjes sneeuwballen aan het gooien bij een Rotterdams metrostation, toen hij werd doodgeschoten. Speurders gaan ervan uit dat de jongen per ongeluk het slachtoffer werd van een ripdeal.

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie