Thibau Nys verrast met sterke derde plaats in Antwerp Port Epic: “Op deze prestatie kan ik verder bouwen”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Na de Flèche Ardennaise en de GP Vermarc reed Thibau Nys zondag met de Antwerp Port Epic zijn derde wegwedstrijd dit seizoen. De 19-jarige Nys moest op het Schengenplein enkel Florian Vermeersch en Gianni Vermeersch voor laten gaan. Op 11 juni staat Dwars door het Hageland op het programma van Nys junior, eveneens een wedstrijd over grindwegen en kasseizones en dus een koers waarin hij zich opnieuw kan laten opmerken.

Raf HermansBron: BELGA

“Ik mag zeker heel tevreden zijn met die derde plaats. Ik heb de finale gereden die ik moest rijden. Meer kon ik echt niet doen. Ik heb een klein beetje gegokt maar heb mezelf zeker niets te verwijten”, stelde Nys. “Het was jammer dat ik geen steun kreeg toen we in de aanval waren. Op het moment dat Florian Vermeersch dan aanging, hield ik de benen stil. Ik moest toch ook niet op alles reageren? Doe ik een inspanning om die kloof te dichten, dan sta ik wellicht niet op het podium vandaag en deze ambitie had ik wel. Ik heb me in het begin van de wedstrijd bewust wel wat op de achtergrond gehouden om zo veel mogelijk krachten te sparen voor de finale. Toen we met zes man voorop geraakten bleek dit de basis van de juiste vlucht.  

Gianni Vermeersch en Thibau Nys hadden in wedstrijd wel een heel uitvoerig gesprek. “Wij hadden afgesproken om het van ver eens te proberen maar dat lukte ons niet. En dan moest er gepokerd worden in aanloop naar de eindmeet. Ik mis wat hardheid in de finale. Dit is nog maar mijn derde wedstrijd op de weg. Ik ben heel blij dat ik dit al kan laten zien. Daar kunnen we verder op bouwen.”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Thibau Nys

Video

Keuze van de redactie