Wielrennen Elite z/c en beloften vrouwen Vermarc Cycling Project in Bierbeek

Australische Chloe Moran wint tweede rit en eindklassement

Ellen Feytens uit Wilsele was de beste Vlaams-Brabantse U23 van de Vermarc Cycling Project-tweedaagse.

Ellen Feytens uit Wilsele was de beste Vlaams-Brabantse U23 van de Vermarc Cycling Project-tweedaagse.© Guy Meurs

De Australische Chloe Moran (23) was de snelste van een kopgroep van tien in Bierbeek en werd ook eindwinnaar van de tweedaagse voor vrouwen elite.

Rudi Miseur

De Nederlandse Scarlett Souren, winnares van de eerste rit in Nieuwrode, verscheen in Bierbeek niet aan de start omdat ze haar examens wenste voor te bereiden. Geen gele trui dus, Chloe Moran vertrok als tweede van een dag in de groene puntentrui. De wedstrijd werd lange tijd gekenmerkt door de strijd om de knelpunten en de bergtrui. Zo werd het peloton wel fel uitgedund. Pas in de zesde van negen ronden zagen we een eerste aanval van Fiona Mertens, die maximaal een halve minuut kreeg. Toen zij gegrepen was, trokken eerst de Nederlandse meiden Sophia Zwaan en Anna Van Wersch en de Australische Danielle De Francesco in de aanval. Zij kregen even later gezelschap van nog 7 anderen : Marieke Meert, Margot Vanpachtenbeke, Laura Vainionpaa, Jade Lenaers, Matilda Reynolds, Deborah Veerman en Chloe Moran.

Donderdag in Wilsele

De goede vlucht was vertrokken en in de spurt won Moran vrij vlot voor de drie Nederlandsen Van Wersch, Veerman en Zwaan. Achter de kopgroep eindigde streekrenster Ellen Feytens (21, Wilsele) als tweede in de pelotonspurt. Het leverde haar het klassement van beste Vlaams-Brabantse U23 op.

“Na een minder resultaat in Nieuwrode, waar ik met mijn krachten woekerde, hield ik me lange tijd rustig in het peloton”, vertelde Feytens. “Misschien had ik mee kunnen zijn met de kopgroep, maar ik zag te laat dat er een kloofje was gevallen. Daarna speculeerde ik maar, in de hoop een ereplaats uit de brand te redden en met een twaalfde plaats ben ik best tevreden.”

“Donderdag rijd ik voor eigen supporters in mijn woonplaats Wilsele.”

Eleanor Wiseman was de beste Vlaams-Brabantse bij de elite. In de eindstand eindigde Anna Van Wersch als tweede voor Jade Lenaers. Margot Vanpachtenbeke won de knelspurten en Sophie Brouckaert het bergklassement. Van Wersch won ook het jongerenklassement. 

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio