Vegetarische prijs van 7 kilo voor wie tweede wordt bij ludieke talentenjacht van Wim Claeys

Wim Claeys  ©  David Van Hecke

Gent -

Volkszanger Wim Claeys organiseert tijdens de Gentse Feesten een talentenjacht op het Walter de Buckplein: de Gentse Crochet. Meer nog dan de prijs voor de winnaar, springt de prijs voor wie tweede wordt in het oog.

Simon Dekaezemaker

De inzet van de talentenjacht Gentse Crochet van Wim Claeys is een betaald optreden tijdens de Feesten van 2023. Maar vooral de prijs voor de tweede valt op. “Die mag kiezen tussen zeven kilo hesp of zeven kilo broccoli”, zegt Wim Claeys. “Een knipoog op zijn Gents naar de discussie en heisa over de vegetarische kraampjes natuurlijk. De derde, die krijgt wat overblijft.”

De Gentse Crochet gaat op zaterdag 16 juli van start en duurt tot de laatste feestendag, telkens van 16.30 tot 18.30 uur op een podium op het Walter De Buckplein. Zingen, moppen tappen of een speciale act met je huisdier, het mag allemaal. “De omkadering is wel beperkt, zegt Claeys. “Er zijn vier micro’s and that’s it. De act moet ook telkens langer dan een minuut duren.”

De naam Gentse Crochet is een knipoog naar de talentenjachten van vroeger. “Een toneelmeester stond toen met een haak, een crochet, op het podium”, legt Wim Claeys uit. “Als het publiek de artiesten niets vond, dan trok hij ze zo van het podium. Wij zullen ook luisteren naar de mening van het publiek, maar de methode van haak gaan we niet gebruiken. Die is te bruut natuurlijk.”

LEES OOK. Na Raymond van het Groenewoud zullen ook deze namen optreden tijdens Gentse Feesten

LEES OOK. Nog 57 keer slapen: Gentse Feesten maken zich op voor ‘wedergeboorte’ en unieke editie

LEES OOK. Officieel: Raymond van het Groenewoud sluit dit jaar Gentse Feesten af!