Nafi Thiam voegt Gouden Spike in Nederlandse Leiden toe aan haar programma

 

 ©  Geert De Rycke

Nafi Thiam voegt de Gouden Spike in het Nederlandse Leiden op 11 juni toe aan haar wedstrijdprogramma, zo maakte de organisatie maandag bekend. De tweevoudige olympische kampioene op de zevenkamp komt er in actie op de 100 meter horden en in het verspringen.

Bron: BELGA

Zondag opende Thiam haar seizoen met een 100 meter horden in Lokeren. Ze klokte 13.58, 24 honderdsten boven haar persoonlijk record. Aanstaande zaterdag loopt ze in Oordegem de 200 meter. Dat was al langer bekend. Met de Gouden Spike in Leiden komt er dus een derde afspraak in haar agenda, en voor het eerst dit seizoen combineert ze meerdere disciplines. Het verspringen wordt een belangrijke test, want Thiam kampte de afgelopen maanden met felle last aan de rug en die speelt vooral op bij de springnummers.

De wedstrijden in losse disciplines kaderen voor Thiam in haar voorbereiding op de zevenkamp van het WK in Eugene, van 15 tot 24 juli. Daar probeert de tweevoudige olympische kampioene de wereldtitel te heroveren, die ze in 2019 in Doha verloor aan de Britse Katarina Johnson-Thompson.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Nafi Thiam

Video

Keuze van de redactie