Roeien EKU19 Skiff juniors

Boris Taeldeman: “Pas in laatste meters van de finale geloofde ik in mijn medaillekansen”

Boris Taeldeman verbaasde vori weekeinde de Belgische roeiwereld. De enige Belg op het EKU19 stootte in een loodzwaar skiffnummer niet alleen door tot in de A-finale, maar pakte daarin ook nog een zilveren plak.

“Daarmee overtrof ik de stoutste verwachtingen. Het lijkt nog steeds een droom”, reageert Boris. Hij en zijn Gentse RS coach Jonas Deconinck hadden na een tweede plaats in de voorwedstrijd meteen door dat er meer inzat dan een top tien plaats. “In de halve finale lonkte ik - zonder die ambitie hardop uit te spreken - naar een plaats bij de eerste drie. Ik finishte tweede. Dat finaleticket was een feit en al wat nog volgde, leek ons meer dan een bonus.”

Boris meldde zich aan de start van die finale met de vijfde snelste tijd. Daarmee leek hij een outsider, maar die rol vulde hij dan wel perfect in. “Nochtans kwam ik halfweg pas als zesde door. Ik wilde me ook eens tonen in deze medaillerace en besloot voluit te gaan in de derde 500m. Daarin gleed ik verrassend tot in het zog van de Zwitser Berger, die derde lag. Brons leek ineens haalbaar. Dat was voor mij al lang goed tot in de slotmeters de Helveet helemaal door zijn beste krachten zat. De weg naar zilver lag wijd open. Dat besefte ook Pierre Molins en die ging in de slotmeters geweldig tekeer. Ik moest tot het uiterste gaan en verwees zo de Fransman met amper twee honderdsten van één seconde naar het brons.”

Zijn nieuwe afspraken staan nu ook al genoteerd: “Eind juni start ik in de Holland Beker in Amsterdam en dan krijg ik hopelijk een ticket voor het WK juniores in juli, weer in Varèse.” (wmd)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio