Rusland moet blik nog meer op Eurazië richten, zegt minister Lavrov

Volgens Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov doet de “dictatoriale houding” van het Westen de economische betrekkingen van Rusland met China groeien. 

Volgens Russisch minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov doet de “dictatoriale houding” van het Westen de economische betrekkingen van Rusland met China groeien. ©  via REUTERS

De “dictatoriale houding” van het Westen ten aanzien van Moskou doet de economische betrekkingen van Rusland met China alleen maar verder groeien. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gezegd. Moskou zal enkel vertrouwen op zichzelf en op staten die “hun betrouwbaarheid hebben bewezen”, verklaarde hij volgens de staatsagentschappen Ria en Tass.

Bron: BELGA

Volgens Lavrov ligt de toekomst in de Euraziatische regio. Hij noemde daarbij naast China ook India en Iran als belangrijke partners.

Voorts stelde hij dat Rusland het best niet meer afhankelijk zou zijn van Westerse leveranciers. Zo zou Rusland eerst “ernstig moeten nadenken” of het wel gebaat is bij een hervatting van de betrekkingen, indien het Westen een normalisering zou voorstellen, dixit Lavrov.

Sinds de start van de Russische aanval op Oekraïne drie maanden geleden, vaardigden de VS, de EU en andere westerse staten al tal van sancties tegen Rusland uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Oorlog in Oekraïne

Video

Keuze van de redactie