Blessure gooit roet in het eten van Diamond League-plannen olympisch kampioen Marcell Jacobs

Marcell Jacobs 

Marcell Jacobs ©  EPA-EFE

Het zit olympisch kampioen Marcell Jacobs voorlopig niet mee in het begin van het outdoorseizoen. Nadat de Italiaan zijn seizoensopener in Kenia moest schrappen door een voedselvergiftiging liep hij bij zijn rentree op eigen bodem een blessure op aan de bilspier. De Europese recordhouder op de 100 meter moet daardoor noodgedwongen afhaken voor de prestigieuze Diamond League in Eugene van komende zaterdag.

Quinten Lafort

Olympisch kampioen Marcell Jacobs wordt voorlopig door pech achtervolgd in de aanvang van het zomerseizoen. De Italiaanse topsprinter moest begin mei nog forfait geven voor een meeting in Nairobi nadat hij een voedselvergifiting opliep. Vorige week maakte de sprintrevelatie van 2021 zijn terugkeer op eigen bodem in Savona. Jacobs dook onder tien seconden op 100 meter, weliswaar met te veel rugwind. In de finale bleef de wind uit, maar een topchrono kwam er niet met 10”04.

Bovendien liep Jacobs bij zijn rentree een blessure op aan de bilspier. Onderzoeken brachten een verrekking aan het licht, waardoor de 27-jarige Italiaan tien dagen out is. De Diamond League in Eugene, de plaats waar het WK midden juli plaatsvindt, van komende zaterdag moet hij daardoor laten schieten. Afgelopen zondag was “The Flash” nog op bezoek in de Ronde van Italië. Hij ontving er een roze trui.

Jacobs hoopt tijdig fit te geraken om te schitteren voor eigen volk op 9 juni. Dan houdt de Diamond League halt in Rome voor het ‘Golden Gala Pietro Mennea’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jacobs in de Giro 

Jacobs in de Giro ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie