Familie Planckaert moet afscheid nemen van mémé Clara (96)

De familie Planckaert heeft maandag afscheid genomen van hun mémé Clara Brusseel, de moeder van Christa Planckaert. Twee weken geleden liet de familie al weten dat het niet goed met haar ging. Ze werd 96 jaar.

Wout Desmytere

“Intens verdrietig, maar dankbaar voor de ontelbare mooie herinneringen, hebben we gisteren in familiekring afscheid genomen van mémé Clara”, laat de familie weten in een korte persmededeling. “Dicht bij elkaar en vol warme gedachten is ze van ons heengegaan.”

“Met een gevoel van diepe bewondering en respect voor alles wat Mémé Clara tijdens haar leven aan ons heeft gegeven, blijven we achter. We zullen haar zorg en liefde ontzettend missen, maar zijn voor altijd verbonden in ons hart. Bedankt voor alle gevoelens van medeleven de afgelopen weken en om ons de komende tijd de rust te gunnen om dit verlies te verwerken.”

Twee weken geleden werd al duidelijk dat de moeder van Christa, de echtgenote van Eddy, ernstig ziek was. De voltallige familie zou normaal gezien aanwezig zijn op de voorstelling van hun e-bike in Brugge, maar moesten uiteindelijk verstek geven om de nodige zorgen te bieden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De volledige naam van mémé Clara was Clara Brusseel. Haar man, de vader van Christa, overleed in 1974. “Veel te vroeg, op zijn drieënveertigste. Aan leverkanker”, vertelt Christa in het boek De familie Planckaert. Clara werkte als naaister. “We moesten waakzaam zijn met wat we uitgaven en telden elke frank om rond te komen. We hebben leren vechten, mijn moeder en ik, maar we hadden elkaar.” Moeder en dochter bleven ook hun hele leven op wandelafstand van elkaar wonen. De afgelopen jaren woonde ze bij Christa en Eddy in.

Junior Planckaert nam op Instagram afscheid van zijn grootmoeder. “Lieve mémé, we hebben het geluk gehad om jou tot uw laatste moment bij ons te hebben, dat je een sterke madam was, dat wisten we al! Dat heb je nu nog maar eens extra bewezen. Als er een hemel bestaat dan verdien jij met absolute zekerheid daar het mooiste plekje, omdat ik zelden zo een braaf, zorgzaam persoon heb gekend. Ik zal je missen, het ga je goed maar ik zal vooral terug denken aan de mooie leuke herinneringen met je. Tot we elkaar mogen terug zien, en ik achter mijn flesje cola met zwanworstjes in tomatensaus mag gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen