Turnen Alle disciplines Belgisch kampioenschappen in Topsporthal Gent

Nina Derwael blikvanger op vierdaags turnfestijn

Nina Derwael treedt op voor eigen volk: een unieke kans om haar aan het werk te zien.

Nina Derwael treedt op voor eigen volk: een unieke kans om haar aan het werk te zien.© BELGA

Vier dagen lang komen de turnfans aan hun trekken in de Gentse topsporthal Vlaanderen. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei strijden de toppers van negen verschillende disciplines voor de Belgische titels.

Op de Belgische kampioenschappen zien we de beste Vlaamse en Waalse gymnasten in het A- en B-niveau aan het werk. De selectie gebeurde aan de hand van de resultaten van de Vlaamse en provinciale kampioenschappen. Naast de nationale titels zijn de Belgische kampioenschappen ook selectief voor deelname aan belangrijke internationale toernooien. Het wordt een unieke kans om tal van wereldtoppers aan het werk te zien.

Op donderdag wordt het uitkijken naar de Europese tumblingkampioene Tachina Peeters. Op de openingsdag komt ook Sam D’hoop, die in juli deelneemt aan de Wereldspelen, in actie.

Op zaterdag 28 mei maakt Nina Derwael haar opwachting. Het is één van de weinige keren dat de olympische kampioene aantreedt voor eigen volk. Met haar treden ook Maellyse Brassart, Jutta Verkest en Lisa Vaelen aan die ons land met het Belgische team vertegenwoordigden op de Olympische Spelen in Tokio.

Nog in de artistieke gymnastiek is Luka Van den Keybus een blikvanger.

En zowel op zaterdag als zondag wordt het uitkijken naar tal van wereldkampioenen in de acrobatische gymnastiek. Toppers die binnenkort ook topfavoriet zijn op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham. Het gaat hier om Bo Hollebosch, Lisa De Meyst en Kim Bergmans bij het meisjes trio, Wannes Vlaeminck, Simon De Wever, Jonas Raus en Viktor Vermeire bij het mannen vier, Helena Heijtens en Bram Röttger bij het gemengd duo.

Voorts worden ook de kampioenschappen in het ropeskipping, ritmische gymnastiek en trampoline geturnd. (gsg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio