De beelden van de onaangekondigde plas van Remco Evenepoel, terwijl vier ploegmakkers volle bak op kop sleuren richting finish

 

Remco Evenepoel pakte dinsdag meteen de dubbel in de Ronde van Noorwegen: ritzege en leiderstrui. En dat terwijl hij onderweg “10 tot 15 keer” moest gaan plassen. De laatste keer op 12 kilometer van de finish. Riskant, maar noodzakelijk aldus de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl.

Vincent Van Genechten

“Ik voelde dat mijn blaas vol begon te zitten, dus ik moest dat spannende gevoel voor de laatste klim nog lossen”, aldus Evenepoel na de finish. En moet goed ook, want als je met zo’n gewring zit dan komt de power er misschien minder goed uit. Het was nog net op tijd. Dat niemand van iets wist? Klopt, maar ik wilde niemand laten panikeren of zo. Ik wist dat het nog 7-8 kilometer tot het dorpje was. Daarom dat ik stopte, het was ook tegenwind dus ik kon tussen de auto’s terugkeren.”

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Remco Evenepoel

Video

Keuze van de redactie