Spontane staking bij onderaannemer De Lijn nadat buschauffeur in elkaar werd geslagen

Bij een onderaannemer van openbaarvervoermaatschappij De Lijn in Genk is woensdagochtend een spontane staking uitgebroken na een geval van agressie dinsdagavond. Daardoor is het busverkeer verstoord in de hele provincie Limburg, meldt De Lijn woensdag.

jvhBron: BELGA

Bij de agressie waren een buschauffeur van de onderaannemer en een bestuurder van een gewone wagen betrokken. Twee mannen hadden om een nog onduidelijke reden het voertuig klem gereden en zijn slaags geraakt met de chauffeur. Het incident begon aan een rotonde in het centrum van Genk en eindigde op het terrein van het ziekenhuis. De politie van de zone Carma gaat na wat de aanzet is geweest tot deze ernstige vorm van verkeersagressie. Voor meer details verwijst De Lijn naar de politie van Genk, die tussenbeide is gekomen.

De spontane staking was woensdagochtend uitgebroken in de stelplaats in Genk van de onderaannemer. De Lijn meldt dat intussen ook chauffeurs van de andere stelplaatsen van de onderaannemer het werk neerleggen. Chauffeurs die al vertrokken waren, rijden nu terug naar de verschillende stelplaatsen, aldus de vervoermaatschappij. Daardoor is het busverkeer in de hele provincie verstoord.

De Lijn raadt reizigers aan op voorhand informatie over hun rit op te zoeken via de routeplanner van de maatschappij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over De Lijn

Video

Keuze van de redactie