Postelse abdij vormt decor van kaas- en streekproductenmarkt

De kaas- en streekproductenmarkt keert zondag terug na twee jaar afwezigheid. 

De kaas- en streekproductenmarkt keert zondag terug na twee jaar afwezigheid. © Tommy Maes

Mol -

Binnen de abdijmuren van Mol Postel vindt zondag 29 mei van 9.30u tot 17u de kaas- en streekproductenmarkt plaats. Meer dan dertig standhouders brengen er hun aanbod aan de man.

Na twee jaar afwezigheid verwelkomt de Norbertijnenabdij van Postel opnieuw de kaas- en streekproductenmarkt. Vanuit West-Vlaanderen tot in Limburg willen standhouders niet ontbreken. Daarom vind je er kazen uit Westmalle, Achelse Blauwe, biokazen en diverse hoevekazen uit België en Nederland.

Daarnaast heeft Mol zelf ook een sterke reputatie opgebouwd met haar streekproducten. Zo vind je plaatselijke lekkernijen zoals de Postelse abdijkaas, kipkap, vlees van Kempenlam, Molse mokka, Molse witte, chocolaatjes en ijsjes.

Uit andere regio’s kan je genieten van gebakjes, Geraardsbergse mattentaarten, Hasseltse jenever, Looise spiekoeken, blauwbessen, allerlei gedroogde worsten, Haspengouwse confituur, peperkoek en andere lekkernijen.

Van 15u tot 16u is er ook een beiaardconcert van Carl Van Eyndhoven. De beiaardier speelt zowel renaissance-dansen, barokke klavecimbelwerkjes, overbekende operamelodieën als evergreens en jazz standards. De kaas- en streekproductenmarkt vindt zondag 29 mei tussen 9.30u en 17u plaats in de abdij van Postel. Toegang is gratis. (mto)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio