Andrea Pasqualon zet Circuit de Wallonie naar zijn hand na straf inhaalmanoeuvre in slotmeters

 

 ©  Sporza

Andrea Pasqualon (Intermarché-Wanty-Gobert) heeft donderdag de 56e editie van het Circuit de Wallonie (1.1) op zijn naam geschreven. De 34-jarige Italiaan was na 192,2 km, met start in Charleroi en aankomst in Mont-sur-Marchienne, sneller dan de Fransman Axel Zingle (Cofidis). Philippe Gilbert (Lotto Soudal) werd derde.

Thomas Cami

Pasqualon haalde in de slotmeters de ontsnapte Zingle in. Met Piet Allegaert (Cofidis), vijfde, Maxim Van Gils (Lotto Soudal), zesde, Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauces WB), zevende, Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix), achtste, en Lennert Teugels (Tarteletto-Isorex), negende, eindigden nog vijf Belgen in de top 10.

Voor Pasqualon is het zijn negende profzege, zijn eerste sinds augustus 2019. Intermarché-Wanty-Gobert pakt zijn tiende zege van het seizoen. Het Belgische WorldTour-team won eerder onder meer Gent-Wevelgem (Biniam Girmay), de Scheldeprijs (Alexander Kristoff) en twee ritten in de Giro (Biniam Girmay en Jan Hirt).

Pasqualon volgt op de erelijst van het Circuit de Wallonie de Fransman Christophe Laporte op. Laporte nam dit jaar niet deel.

Het Circuit de Wallonie was de zesde manche van de Exterioo Cycling Cup. De GP Marcel Kint is in Zwevegem is komende zondag de zevende manche.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie