Parkings staan vol, maar auto’s blijven komen: files in Gent-centrum door grote toestroom

Eén lange rij auto’s die allemaal richting Vrijdagmarkt willen rijden. Helaas: de parking was om 11 uur al volzet. 

Eén lange rij auto’s die allemaal richting Vrijdagmarkt willen rijden. Helaas: de parking was om 11 uur al volzet. ©  fvv

GENT -

Vrijdagochtend zat het autoverkeer in het centrum van Gent helemaal in de knoop. Veel automobilisten wilden tot diep in de stad te rijden, maar de parkings waren volzet. “Mensen blijven gewoon proberen”, zegt de politie.

Bert Staes

Parking Kouter: vol. Parking Vrijdagmarkt: vol. Parking Reep: vol. Parking Sint-Michiels: vol. Parking Ramen: zo goed als vol. Dat was vrijdag om 11.30 uur de realiteit in de binnenstad van Gent. Honderden auto’s die toch nog een plaatsje probeerden te vinden zorgden voor lange files.

Rond de Vrijdagmarkt bijvoorbeeld zat het verkeer na 11 uur helemaal in de knoop en was het aanschuiven in de Steendam, de Keizer Karelstraat en de Belfortstraat. De fietsbrigade van de politie werd erbij gehaald om het verkeer in goede banen te leiden. Ook rond de Kouter moest de politie ingrijpen.

De kern van de file: auto’s die onder de Vrijdagmarkt willen parkeren. De Kammerstraat was rond 11 uur één lange rij. 

De kern van de file: auto’s die onder de Vrijdagmarkt willen parkeren. De Kammerstraat was rond 11 uur één lange rij. ©  fvv

Ook in de Keizer Karelstraat rond 11 uur: één lange file. 

Ook in de Keizer Karelstraat rond 11 uur: één lange file. ©  fvv

De politie werd erbij gehaald om de grote toevloed in goede banen te leiden. 

De politie werd erbij gehaald om de grote toevloed in goede banen te leiden. ©  fvv

De reden van al die files? Het is gewoon te druk en de parkings kunnen de grote toestroom aan auto’s niet aan. Het is een brugdag, er is een groot eetffestival in Gent en het was marktdag op de Vrijdagmarkt. Er zijn geen meldingen van ongevallen of incidenten. “Mensen blijven gewoon proberen om parking te vinden”, bevestigt Liesbet De Pauw, woordvoerder van de Gentse politie.

De bezetting van de parkeergarages wordt wel aangegeven op grote borden aan de rand van de stad, maar dat houdt veel mensen niet tegen om toch te proberen. In minder drukke parkings was er nochtans wel nog plaats. Om 11.30 uur was bijvoorbeeld de parking onder het Sint-Pietersplein maar voor 30 procent volgelopen. Ook de parking Savaanstraat blijft eerder onderbenut.

Dit was de situatie kort voor 12 uur: alle parkings in de binnenstad liepen vol. 

Dit was de situatie kort voor 12 uur: alle parkings in de binnenstad liepen vol. ©  Verkeer.gent

De bussen van De Lijn staan gewoon mee in de file. 

De bussen van De Lijn staan gewoon mee in de file. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio