Drie gewonden nadat karretje van pretpark Sprookjesbos valt vanop 6 meter hoogte

Bij een ongeval in pretpark Sprookjesbos in het Nederlandse Valkenburg zijn vrijdagmiddag drie bezoekers gewond geraakt toen ze vanop 6 meter hoogte met een karretje van een attractie zijn gevallen. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, hun toestand is stabiel.

gjs

Het ongeval in themapark Sprookjesbos in Valkenburg gebeurde rond 14.45 uur. Om een nog onduidelijke reden viel een karretje met twee volwassenen en twee kinderen aan boord van de attractie Calidius vanop goed zes meter hoogte. Drie van hen, twee volwassenen en een kind, raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Hun toestand is stabiel. Het andere kind raakte niet gewond.

Acht gondels

Calidius is een attractie, geschikt voor alle leeftijden, die in september van vorig jaar in gebruik is genomen. Bezoekers worden in gondels meegenomen naar een hoogte van zo’n tien meter. Wanneer Calidius gaat draaien, krijgen de passagiers uitzicht over het hele park. De attractie staat nu stil en is afgezet met een lint. Een van de mandjes zou gekanteld zijn.

De familie-attractie van het type ‘air balloons’ bestaat uit acht gondels voor maximaal 32 personen. Het Sprookjesbos in Valkenburg kocht de molen twee jaar geleden van een ander park. “Sindsdien zijn alle onderdelen volledig gereviseerd”, zegt directeur Mark de Ruiter aan Looopings. De ballonnenmolen is van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA.

Arbeidsinspectie

Het attractiepark in Valkenburg is rond 16 uur gesloten. Op het hekwerk is een briefje aangebracht waarmee bezoekers worden geïnformeerd. Volgens de brandweer was het een bewuste keuze om overige attracties in het park na het ongeluk voor bezoekers open te laten. De arbeidsinspectie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie