Wielrennen Elite2/Beloften25ste GP Etienne De Wilde

Vetrapo-B-Close wil Norbert De Latte eren

Dieleman.

Dieleman. © GDR

Zondag is men in Laarne eindelijk aan de jubileumeditie toe. De voorbije twee jaar werd de wedstrijd geannuleerd wegens de coronapandemie. Voor het Vetrapo-B-Close Cycling Team is het een thuiswedstrijd. Stijn Siemons won in 2019.

Michiel Dieleman, donderdag nog vierde in Lierde, en Ylber Sefa zijn de speerpunten van het team van voorzitter Karel De Langhe. “Voor onze ploeg is dit de hoogdag van het jaar. Aan deze wedstrijd wordt een sponsordag gekoppeld”, zegt Dieleman, een Waaslander uit Hamme, die via Gent in Puurs-Sint-Amands is terechtgekomen. “In de GP Etienne De Wilde eindigde ik eens vierde. Toen was er nog een grote ronde doorheen de Vlaamse Ardennen. Die koers lag me beter, maar ook nu moeten we er het beste kunnen van maken. Op een lokaal circuit moeten we attent koersen en ons niet in het defensief laten dringen.”

Verkeerde inschatting

Donderdag talmde Dieleman iets te lang in Lierde en de vogels waren gaan vliegen. “Ik dacht dat er sneller zou gereageerd worden, maar dat was een verkeerde inschatting. Dat ik helemaal op het einde nog kon wegrijden uit het peloton, toont aan dat de conditie goed is. Zondag eindigde ik zesde in Overijse-Maleizen. Die regelmaat is mooi, maar zondag wil ik graag winnen voor Norbert De Latte. Een mooier eerbetoon voor onze betreurde oud-voorzitter kan ik niet bedenken.”

Op een presenteerblaadje krijgen de renners van Vetrapo-B-Close het zeker niet. Er schreven 22 ploegen in.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio