NET OPEN. ‘Sergio’ is nieuwe hippe eetplek in Dorp-West


 

 © ghl

Lochristi -

Het centrum van Lochristi heeft er nog een culinaire pleisterplaats bij. Vrijdagavond kon je voor het eerst tafelen bij ‘Sergio’, de nieuwe trendy zaak van Zelenaar Siraj Jabri.

Heel vroeger was het bakkerij Tollenaere, later bakkerij Verniers en recenter Jo Catering. Eten was nooit veraf in Dorp-West 2, al kreeg de locatie nu haar mooiste metamorfose met een trendy restaurant, volledig ingericht in de lengte van het gebouw. Siraj Jabri, vroeger aan de slag in Brasserie Jolie in Zele - zijn ex-baas schoof er gisteren als een van de eersten aan aan tafel - is de zaakvoerder van Irakese afkomst die er zijn dromen waarmaakt.


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

“Lochristi kende ik al, ik kom hier naar de fitness”, vertelde hij terwijl hij druk de borden dresseerde en de leiding had in de keuken. “Er is hier natuurlijk veel concurrentie in de onmiddellijke buurt, maar ik heb van bij het begin goede afspraken gemaakt met die mensen. We hebben aandachtig hun aanbod bekeken en wat er bij hen op het menu stond heb ik bij mij meteen geschrapt”, klinkt het. “Ik ben hier echt niet om big money te maken”, lacht hij. “Ik wil een leuke eetplek, waar mensen zich happy voelen. Van het lekkere eten, maar ook van de stijl en de presentatie van de gerechten waar we echt veel zorg aan besteden. En aan een moderate prijs.”

Menukaart

Sergio biedt lunch en dinner aan, ontbijten kan je er niet. Gewoon binnenstappen voor een drankje van de ruime kaart kan ook. Op de menukaart een ruim vleesaanbod, met Amerikaanse burgers en lamsburgers, steak en handgesneden steak tartaar, net als slaatjes, mosselen en kaas- en scampikroketten. Dimsum, verschillende carpacciogerechten, vitello tonato en loempia’s bevolken de starterslijst. Een dessertpallet van het huis en American pancakes zijn twee van de nagerechten. Er is een ruim aanbod witte en rode wijnen, mocktails misten we wel in het aperitiefaanbod.


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

‘Sergio’ baadt in een loungy sfeer, met een tikkeltje meer. Binnen is er plaats voor 32 couverts, heel ruim verspreid over de zaak zodat je er niet in het bord en de gesprekken van de buren zit. Vooraan een lederen sofa en een haardvuur, achteraan naar de toiletten toe is er ook een kleine cosy lounge. Veel houtaccenten aan de ruime bedieningstoog, gezellige kuipzeteltjes voor de gasten. Achteraan heb je via een doorgeefluik een stukje zicht op de hagelwitte keuken waar ijverig gewerkt wordt, ook aan de dressing van de gerechten. Een ruim buitenterras met verwarming laat toe ook om er ook op een minder zonnige dag te genieten.

(Geert Herman)

Sergio, Dorp-West 2, Lochristi. Gesloten op dinsdag, de marktdag. Reserveren op 0473 12 63 35

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio