Klein Begijnhof wordt groot museum: “Heb heel mooie kunstenaars kunnen aantrekken”

Andrea De Rycke van de Bewonersadviesraad 

Andrea De Rycke van de Bewonersadviesraad ©  fvv

GENT -

Het Klein Begijnhof aan de Lange Violettestraat wordt dit en volgend weekend voor de derde keer omgetoverd tot één groot openluchtmuseum. Een unieke kans om de begijnhofhuisjes en - kerk binnen te lopen.

Bart Moerman

“We hebben vijftig kunstenaars, veel meer dan bij de vorige edities”, zegt Andrea De Rycke van de Bewonersadviesraad. In 2019 haalde ze al ongeveer 7.000 bezoekers , en ze verwacht er nu nog meer. “Ik heb echt heel mooie kunstenaars kunnen aantrekken”, zegt ze. “De voorbije dagen kwamen al mensen kijken en zeiden dat dit mooier is dan Watou.”

Het Klein Begijnhof biedt een mengeling van professionele kunstenaars en hobby-artiesten. Zo heeft Nucleo een paar ateliers in het begijnhof. Die blijven gesloten, maar tien van de kunstenaars daarvan, waaronder Shirley Villavicenzio Pizango en Ben Benaouisse doen mee met een kunstwerk op een andere locatie. (lees verder onder foto)

 

 ©  fvv

Andere kunstenaars wonen er of hebben een band met bewoners. De werken staan in de huisjes, in open lucht of ik de kerk. “We hebben daar kunstwerken geplaatst tot in de biechtstoel en preekstoel toe”, zegt De Rycke.

Info: Kunst kijken in het begijnhof, dit en volgend weekend alle dagen van 13 tot 18 uur. Info: www.begijnenkriebels.be

 

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio