Voetbal Barrage 1ste nationale

Mandel United dwingt behoud af, maar verhuist eigenaar Strive met stamnummer toch naar Moeskroen?

Trainers en spelers deden hun job en brachten donderdagavond in Tubeke de barrage tot een goed einde. © KV

Wat een bewogen seizoen heeft Mandel United achter de rug! Zoals verwacht kon de club zich donderdagavond ten koste van Tubeke-Braine sportief redden in eerste nationale, maar wat nu? We vroegen het aan een paar betrokkenen in het dossier, maar het blijft koffiedik kijken.

Koen Verdruye

De opluchting was groot donderdagavond in Tubeke, waar niemand minder dan Eden en Thorgan Hazard de aftrap gaven. Vader Thierry is dan ook een van de bezielers van de fusieclub. De broers inspireerden alvast de thuisploeg, die vroeg 1-0 uitliep. “In de eerste minuut hadden zij ook al een goede kans gekregen. Ik vreesde weer even het ergste”, aldus T2 Jordi Lemiengre. “Gelukkig maakte Ferber snel de gelijkmaker, waarna zij niks meer konden forceren.”

“Na die 6-2-overwinning vorige zondag in de heenmatch overheerste bij iedereen een gevoel van decompressie”, legde trainer David Vignes uit. “Niet abnormaal na zo’n bewogen periode en we hadden er ook voor gewaarschuwd. Gelukkig kwamen we niet meer in de problemen en deden we wat we moesten doen. Eind goed, al goed. Sportief toch, want al de rest wordt boven onze hoofden beslist. Zaterdag vlieg ik naar huis voor wat vakantie en daarna zien we wel. Ik heb contacten in Frankrijk en elders, maar ik wil hier ook terugkeren. Ik ken echter de plannen van de club niet. Ik wil alvast iedereen bedanken voor de inzet en het vele werk in deze moeilijke maanden.”

De rest van de staf haastte zich naar de kantine voor een verdiend pintje. T2 Jordi Lemiengre had de grote glimlach. “Ik ben blij dat dit goed afgelopen is. Ik werkte bijna tien jaar in 1A, maar wat ik bijvoorbeeld vorige week in Aalst heb meegemaakt, was ook nieuw voor mij. Wat een toestanden! Ik kan echt wel een boek schrijven over dit seizoen.”

De club schreef geschiedenis, maar of er ook nog een vervolg komt, is onduidelijk. Minderheidsaandeelhouder Mario David was donderdag weer aanwezig op de match. “De spelers hebben hun werk gedaan, waarvoor dank. Wij blijven intussen praten met Strive en zoeken naar een uitweg en oplossing.”

Intussen circuleren opnieuw hardnekkige geruchten dat eigenaar Strive met het stamnummer naar Moeskroen zou verhuizen, om daar een nieuwe start te nemen en via een groter draagvlak een nieuwe poging te wagen om in 1B te geraken.

“Alles kan”, besloot Mario David. “De bal ligt in het kamp van Strive. Zij hebben de meeste aandelen en kunnen beslissen. Heel veel tijd is er niet meer, maar wij wachten af.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus