Deze studenten laten er geen gras over groeien: “Bedrijfje is begonnen als schooltaak”

Loïc (links) en Matthias steken ook zelf de handen uit de mouwen. 

Loïc (links) en Matthias steken ook zelf de handen uit de mouwen. ©  IF

Gent -

Niet iedereen heeft tijd, energie of zin om de tuin te onderhouden. Vier Gentse student-ondernemers hebben de oplossing: ze richtten een uitzendbureau op speciaal voor studenten, die je gras komen maaien.

Max Dedulle

Gras maaien, onkruid uittrekken, kleine snoeiwerken, … Het zijn maar enkele taken waarvoor je vanaf nu een student kan inhuren via ‘Karwijs’. “Een professionele hovenier kan natuurlijk meer”, zegt medeoprichter Matthias Vanheule (22). “Maar onze prijs van 28 euro per uur is scherp.”

Matthias richtte het bedrijfje op met medestudenten Ine, Loïc en Lara (allen 21). Het viertal zit in het derde jaar KMO-management aan de HoGent. “Het begon eigenlijk als een schooltaak”, zegt Matthias. “We moesten een businessplan opstellen. Maar naarmate we het verder uitwerkten, zagen we steeds meer potentieel in het idee. Momenteel beperken we ons tot klusjes in de tuin, maar tegen het najaar zal je ook studenten kunnen inhuren om bijvoorbeeld te schilderen.”

Karwijs is onder meer actief in Zwijnaarde, Zevergem, De Pinte en Sint-Denijs-Westrem. Wie zijn gras wil laten maaien, kan contact opnemen via Facebook of e-mail. Daarna komt iemand van het team ter plaatse om de praktische afspraken te maken, en vervolgens voert een student de werken uit. Voor het nodige materiaal en de verwerking van het afval moet je voorlopig zelf zorgen.

INFO: www.karwijs.com.

De studenten voeren zelf kleine snoeiwerken uit. 

De studenten voeren zelf kleine snoeiwerken uit. ©  IF

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio