Tik een zin en deze site maakt er een ‘foto’ van

Instructies voor de AI-toepassing: ‘Kevin De Bruyne op een fiets, geschilderd door Van Gogh’. Indien u twijfelt: dit ‘schilderij’ bestaat niet.  

Instructies voor de AI-toepassing: ‘Kevin De Bruyne op een fiets, geschilderd door Van Gogh’. Indien u twijfelt: dit ‘schilderij’ bestaat niet.  ©  rr.

Ooit ‘Donald Trump’ willen zien als de ‘baby op de cover van het iconische Nirvana-album Nevermind’? Of: ‘Mickey Mouse met een pak frieten’? Of wat als kunstschilder Vincent van Gogh vandaag nog zou leven, fan was van Kevin De Bruyne én hem schilderde op een fiets?

Dankzij Dall E Mini kan het allemaal. De artificiële intelligentie is een hype op het internet en met goede reden. De toepassing ‘maakt’ foto’s op basis van willekeurige woorden. Tik een zin in en even later spuwt de site negen foto’s uit. Of alleszins negen pogingen daartoe. Het resultaat is vaak psychedelisch en weinig realistisch, maar het is wel straf en vaak erg komisch.

Dall E Mini – overigens een woordspeling op Spaanse surrealist Salvador Dalí – werd getraind met ontelbaar veel online beelden en hun beschrijvingen. Het ‘zag’ foto’s van ‘stranden’ en ‘weet’ dus hoe ‘stranden’ eruitzien. Hetzelfde geldt voor ‘Donald Trump’, ‘Mickey Mouse’, ‘Kevin De Bruyne’, ‘Eiffeltoren’, ‘Mona Lisa’ enzovoort. De toepassing kan concepten bij elkaar brengen die niet per se steek houden: “Mickey Mouse in de stijl van de Mona Lisa op het strand” of “een Romeins marmeren beeld van een smartphone” is dus perfect mogelijk.

“Donald Trump als de baby op de cover van Nirvana-album Nevermind”. 

“Donald Trump als de baby op de cover van Nirvana-album Nevermind”. ©  Twitter - Weird Dall-E Generations

“Eden Hazard viert goal samen met Mickey Mousse.” 

“Eden Hazard viert goal samen met Mickey Mousse.” ©  RR.

“Shrek in The Playboy Mansion” 

“Shrek in The Playboy Mansion” © Reddit - r/WeirdDallE 

“Kevin De Bruyne op een fiets geschilderd door Vincent Van Goh” 

“Kevin De Bruyne op een fiets geschilderd door Vincent Van Goh” © RR. 

“Mickey Mouse met bord frieten vast.” 

“Mickey Mouse met bord frieten vast.” ©  rr.

(adm)

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie