Meisje (18) overleden na aanrijding door trein nadat ze nog snel gesloten overweg wou oversteken

 © cbh

In Schendelbeke, een deelgemeente van Geraardsbergen, is donderdagochtend een 18-jarige vrouw om het leven gekomen na een aanrijding door een trein. Dat bevestigen de hulpdiensten en Infrabel. Het slachtoffer liep volgens de eerste vaststellingen voorbij de gesloten slagboom, en werd gegrepen door een doorrijdende trein.

cbh, jvh

Het ongeval gebeurde rond 6.45 uur aan de overweg in de Moenebroekstraat, ter hoogte van het station van Schendelbeke. Volgens de eerste gegevens wou een jonge vrouw nog snel de overweg oversteken, maar kwam er een trein aan die niet moest stoppen in het station. De treinbestuurder probeerde naar verluidt nog uit alle macht te remmen, maar dat lukte niet meer. De aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Het slachtoffer werd aangereden, en overleed ter plaatse.

Het ging om een trein van Denderleeuw naar Geraardsbergen, zegt Thomas Baeken van Infrabel. “Het was een trein in doorrit, die dus niet stopte in het station van Schendelbeke. De overweg functioneerde normaal, het gaat om een tragisch ongeval.”

Ook burgemeester Guido De Padt (Open VLD) kwam ter plaatse. Hij betreurt naar eigen zeggen “enorm wat er gebeurd is”, en wil zijn deelneming betuigen aan familie en vrienden.

Door het ongeval rijden er geen treinen tussen Ninove en Geraardsbergen. De NMBS verwijst reizigers door naar busdienst van De Lijn. De hinder duurt vermoedelijk tot de middag.

 

 ©  cbh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie