Blokpauzes in het park of de Blaarmeersen: “Op kot is het momenteel om te bakken”

 

 ©  FVV

Gent -

Het is prachtig weer buiten, maar jij moet binnen zitten om te blokken. Studenten hebben het niet getroffen met de zomerse temperaturen tijdens de examenperiode. Om aan de warmte te ontsnappen, zoeken ze voor een blokpauze verkoeling in een park of zelfs met een frisse duik in de Blaarmeersen.

Fien Lakiere en Max Dedulle

Sarah (23), Liselotte (22) en Valentine (22): “In de bibliotheek is het frisser dan op kot”

De drie vriendinnen namen even een middagpauze in de tuin van de Gentse Sint-Pietersabdij. “Hier komen we al sinds ons eerste jaar”, zegt Sarah Maes, die net als Liselotte Diericx en Valentine De Meyer Handelswetenschappen studeert. “Zeker op warme dagen is het een perfecte afkoelplek.”

Het drietal studeert nog het liefst in de bibliotheek. “Op kot is het momenteel om te bakken”, zegt Liselotte. “In de bib is het frisser, en de omgeving motiveert om te studeren. Er is sociale druk, iedereen is er bezig, mensen babbelen er niet. Die structuur zullen we de komende dagen goed kunnen gebruiken. Het worden nog enkele hete dagen en we hebben nog drie examens te gaan!”

 

 ©  fvv

Sofia (22) en Aitana (20): “In vergelijking met Spanje valt het hier nog best mee”

Ze komen respectievelijk uit Colombia en Spanje, dus Sofia Sambrano en Aitana Jadea zijn wel wat hitte gewend. De twee Erasmussers studeren Politieke Wetenschappen en bekomen van hun examen.

“In Spanje is het momenteel tot 42 graden”, zegt Aitana. “Dan valt het hier nog best mee. Ik vind het zelfs fijner studeren in de zomer. De dag lijkt langer te duren, dat geeft motivatie. Examens in januari, wanneer het snel donker word, vind ik zo deprimerend. Dan wil ik gewoon slapen. (lacht)”

Hebben de vriendinnen nog tips om het hoofd koel te houden? “Veel drinken”, zegt Sofia. “Dat spreekt voor zich. Maar ook regelmatig naar buiten gaan, op momenten wanneer het iets minder warm is. En zoek een plek om af te koelen! Een park, zoals hier, is ideaal.”

 

 ©  fvv

Aline (18) en Fien (18): “Je mag jezelf al eens verwennen na een examen”

Voor Aline Fleurinck (18) zitten de examens sociaal werk er al op. Zij kan dus zonder schuldgevoel een namiddagje doorbrengen in de Blaarmeersen. Fien Rogier (18) had woensdagochtend examen voor haar studie retail management, dus vond ze het in de namiddag tijd voor ontspanning.

“Na een examen kan je toch niet veel studeren en mag je jezelf al eens verwennen”, zegt Fien. “Ik zal vanavond wel nog wat blokken.” Meestal studeren de twee in groep. “Al vond ik het in de bibliotheek niet frisser dan thuis”, zegt Aline. “Met kerstmis is het makkelijker om te studeren, dan kom je niet in de verleiding om een terrasje te doen.”

 

 ©  fvv

Elias (20), Fausto (19) en Wietse (18): “Vanavond wat extra blokken”

Te warm om te studeren, vonden Elias Lambrechts (20), Fausto Stellamans (19) en Wietse Bruyland (18), en dus kwamen ze enkele uren afkoelen aan de Blaarmeersen. “Ik was er eens geweest voor mijn richting, dus stelde voor om naar hier te komen”, zegt Fausto, die net als Wietse sport studeert.

Elias volgt orthopedagogie. “We zullen vanavond wel nog wat blokken, dat gaat beter dan overdag als het zo warm is. Het is toch aangenamer als het slecht weer is wanneer je moet studeren. Dan zit iedereen binnen.”

Of ze morgen opnieuw naar de Blaarmeersen komen? “Misschien, wie weet. We hebben maar één examen meer te gaan, dus dat moet net nog lukken”, zegt Fausto. “Vrijdag is het laatste, dus zaterdag kunnen we dan zeker van het goede weer genieten.”

 

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Student in Gent

Video

Keuze van de redactie