Ben Broeders vierde in het polsstokspringen, beste wereldjaarprestatie voor fenomeen Mondo Duplantis in Oslo

 

 ©  BELGA

Ben Broeders is donderdag als vierde geëindigd bij het polsstokspringen op de Diamond League atletiek in het Noorse Oslo. Hij ging over 5m60, terwijl wereldrecordhouder Armand ‘Mondo’ Duplantis een beste wereldjaarprestatie van 6m02 neerzette.

Bron: BELGA

Vorige week bracht Broeders, die geplaatst is voor zowel het WK atletiek in Eugene als het EK in München, het nationale record nog op 5m85. In de Noorse regen moest hij vrede nemen met 25 centimeter minder. Duplantis liet de regenval niet aan zijn hart komen en vloog over 6m02.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de mijl strandde de Noorse olympische kampioen Jakob Ingebrigtsen met 3:46.46 op amper veertien honderdsten van het 37 jaar oude Europese record van de Brit Steve Cram. De chrono van Ingebrigtsen betekende wel een beste wereldjaarprestatie en een Diamond League-record. Ismael Debjani, eveneens al geplaatst voor zowel WK als EK, haalde de finish niet op de mijl.

Op de 400 meter horden bij de vrouwen imponeerde de Nederlandse Femke Bol met een scherpe tijd: 52”61, ruim onder haar beste tijd van het seizoen. Het persoonlijke record van Bol beraagt 52”03. In Oslo had het Nederlandse fenomeen ruim 2 seconden voorsprong op de nummer 2.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Diamond League

Video

Keuze van de redactie