Voetbal oefenwedstrijd KSC Dikkelvenne - KAA Gent

Buffalo’s een zevende keer te gast aan de Hofkouter

Zaterdagavond ontvangt KSC Dikkelvenne de Buffalo’s in het Marc Gevaert-stadion aan de Hofkouter. Sinds 2015 zakt KAA Gent naar Dikkelvenne af. Alleen in het coronajaar 2020 ging de wedstrijd niet door.

“We zijn er klaar voor”, zegt een goedgeluimde voorzitter Geert Gevaert. “Ik heb regelmatig contact met Peter Balette van KAA Gent en die liet me weten dat alle beschikbare spelers naar ons terrein afzakken. Enkele internationals zullen ontbreken en ook bij ons zijn er een aantal afwezigen. Voor de fans van de Buffalo’s is het een unieke kans om hun ploeg in de voorbereiding aan het werk te zien in de eigen regio. Onze supporters kunnen een aantal nieuwelingen een eerste keer aan het werk zien. Met KAA Gent onderhouden we een vriendschappelijke band en in die sfeer werden al de voorafgaande wedstrijden ook afgewerkt.”

“Vorig jaar waren er beperkende maatregelen en waren er slechts een 400-tal toeschouwers. Nu mikken we toch op 1.000 voetballiefhebbers. Of het warme weer een troef is, zal moeten blijken. Het kan ook dat de hitte afschrikt. Onze graskeepers, Julien en Ivan, zorgden ervoor dat onze pelouse er beter dan ooit bijligt. Een afstraffing voorkomen, was jaar na jaar de uitdaging en dat is redelijk goed gelukt. Een paar keer zat er zelfs een stunt in. Ik herinner me nog de wedstrijd die op 1-2 eindigde. Toen had Michael Kissi de 2-2 aan de voet.”

De nieuwe infrastructuur van de tweede nationaler is nog niet volledig afwerkt, maar zal gedeeltelijk wel al in gebruik genomen worden. Zaterdag zijn er aan de kassa nog kaarten beschikbaar aan 12€. Aftrap om 18.30 uur.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio