Atletiek Speerwerpen 

Timothy Herman: “Het wordt kantje-boordje voor het WK”

Timothy Herman.

Timothy Herman.© BLG

Timothy Herman was zo graag met volle overtuiging aan het zomerseizoen begonnen maar daar stak een barstje in het facetgewricht van de wervelkolom een stokje voor. “Het letsel is nu onder controle. De weg naar het WK is nu ingezet”, aldus de 31-jarige speerwerper.

Herman moest jammer genoeg omwille van een vervelende blessure de eerste grote confrontaties van het seizoen missen. “Ik was graag het seizoen in Nairobi gestart, maar het mocht niet zijn”, aldus de atleet van AC Meetjesland. “Ook de Vlaamse kampioenschappen vielen in het water. In Hengelo kon ik dan eindelijk weer in actie komen. Bij de eerste worp werd het 78,35 meter. Zo goed had ik het bij mijn wederoptreden zeker niet verwacht, vooral omdat ik op training nog geen maximale worpen had uitgevoerd.”

“De volgende opdracht komt er volgende week in Gentbrugge aan met de nationale kampioenschappen. Daar ga ik voor een achtste titel, maar nog belangrijker zijn de punten die ik er kan scoren voor de internationale ranking. In het lijstje van Road to Oregon sta ik op dit ogenblik op de 31ste plaats. Om me voor het WK te kunnen kwalificeren, moet ik bij de top 32 horen. Het zal dus zeker een kwestie worden van net wel of net niet. Ik ga er uiteraard alles aan doen om me te kwalificeren. Ik zal mezelf zeker niets te verwijten hebben.”

“In augustus zijn er ook het EK in München. Daar is er plaats voor 26 speerwerpers. Op dit ogenblik sta ik daar op nummer 15. Dat zou dus normaal gezien wel in orde moeten komen.”(wgo)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio