In Bar Bavo vieren alle verenigingen samen 150 jaar Parochie Zittaart

De hele zomer lang is Bar Bavo de centrale plaats voor de viering van 150 jaar Parochie Zittaart. 

De hele zomer lang is Bar Bavo de centrale plaats voor de viering van 150 jaar Parochie Zittaart. © AF

Meerhout -

Met de opening van Bar Bavo werd dit weekend het officiële startschot gegeven voor de viering van 150 jaar Parochie Zittaart (Meerhout). De pop-upbar is deze zomer het centrale punt voor allerlei festiviteiten waaraan alle Zittaartse verenigingen meewerken.

Annelies Frederickx

Parochie Zittaart bestaat exact 150 jaar en dat wordt de komende maanden uitgebreid gevierd. Alle festiviteiten zullen in en rond een pop-upcafé plaatsvinden en de opening van Bar Bavo lokte al meteen veel volk. “Bar Bavo wordt de komende maanden de centrale plaats voor een groot feest voor en door de inwoners van Zittaart”, vertelt Wim Van de Craen, mede-bezieler van Bar Bavo. “In 1997 organiseerden we een feestweekend ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de parochie. Dat was een groot succes, want alle verenigingen namen daaraan deel en de opbrengst ging naar de plaatselijke Vrije Basisschool De Kabaz. Geïnspireerd door dat feestweekend werkten we nu een nog groter programma uit. De voorbereidingen werden wel enigszins verstoord door corona, maar we zijn er toch in geslaagd om een hele activiteitenkalender samen te stellen.”

Parochieverantwoordelijke Marc Laenen en mede-bezieler Wim Van de Craen vieren de opening van Bar Bavo.

Parochieverantwoordelijke Marc Laenen en mede-bezieler Wim Van de Craen vieren de opening van Bar Bavo. © AF

Bar Bavo is aangekleed in het thema van 150 jaar Parochie Zittaart, inclusief kerkstoelen. “Na een oproep binnen de parochie doneerden heel wat inwoners en de kerkraad meubels of curiosa, waardoor we een gezellig, huiselijk interieur konden samenstellen”, aldus nog Wim Van de Craen. “Met onze vzw stellen we deze pop-up bar ter beschikking van de verenigingen. Zij zullen de komende elf weken de uitbating op zich nemen. Iedere vereniging kan zich dus een weekend lang tonen aan het publiek en hopelijk zo ook leden werven. Tot eind juli passeren bijvoorbeeld de ouderraad van VBS De Kabaz, de vzw 150 jaar Parochie Zittaart, Landelijke Gilden, Toneel Zittaart, het Meerhouts Percussie Orkest, BAR(m)hartig en KWB & Femma. Daarnaast loopt er nog tot begin september een fotozoektocht van de Bavostappers. Op 3 en 4 september volgt nog een groot feestweekend.”

www.facebook.com/BarBavoZittaart

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio