Basketbal Vrouwen 

Maarten Van Boxtaele (VBL): “Helaas heeft niet elke reeks een volwaardige bezetting”

Als straks de diverse vrouwencompetities worden opgestart zitten daar net als bij de mannen verrassende formats tussen. Ook de VBL had het liever anders gezien.

Dat er bij zowel de mannen als de vrouwen veel commentaar opstijgt, is Maarten Van Boxtaele niet ontgaan: “Er zal altijd kritiek zijn”, aldus de kalenderverantwoordelijke bij VBL. “Feit is dat ook wij liever hadden gezien dat alle reeksen met volwaardige bezettingen konden uitpakken. Dat is jammer genoeg het geval niet. Wat de vrouwen betreft is er op niveau eerste landelijke met amper 13 ploegen uiteraard geen opsplitsing. In zowel tweede landelijke als eerste provinciale moesten we het deelnemersveld verdelen over 2 poules van telkens 7 en 8 teams.”

“Een kortere competitie? Men vergeet dat er na de eerste fase nog een eindronde wordt ingelast. Als men het heeft over twee groepen dan moet er toch aan toegevoegd worden dat die ploegen elkaar allemaal in een of andere fase bekampen.”

Bij de vrouwen wordt hoe dan ook veel milder gereageerd dan bij de heren.

Emily Lecompte (Gentson B): “Het wordt hard knokken voor de beste plaatsjes in de eerste ronde. Dit zorgt voor een positieve motivatie.”

Bij Blue Rocks is kalenderverantwoordelijke Peter Martens minder tevreden: “Er was geen enkele kans op overleg. Bovendien hebben we wel degelijk minder wedstrijden. Er is niet alleen de poule van 7 waarin wij zitten. Ook de poules beker Oost-Vlaanderen werden in september vervangen door 1 enkele match.” (jgn)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio