Wielrennen elite Pistewedstrijden in Brno

Ereplaatsen voor Jules Hesters in Tsjechië

Jules Hesters: “Op het BK mogen we niet tevreden zijn met een figurantenrol.”

Jules Hesters: “Op het BK mogen we niet tevreden zijn met een figurantenrol.”© Marc Van Hecke

Jules Hesters werkte het voorbije weekend pistewedstrijden af op de open piste in Brno (400m). Hesters eindigde vijfde in het omnium en met Gianluca Pollefliet derde in de ploegkoers. De Gentenaar van Sport Vlaanderen-Baloise is klaar voor het BK in Middelkerke.

Freddy De Geest

“Na een korte rustperiode ben ik aan het opbouwen. In die context past perfect de pistetweedaagse in Brno. In het omnium verslikte ik me compleet in de temporonden. In dat wedstrijdonderdeel verspeelde ik de podiumplaats en dat zorgde voor teleurstelling”, zucht de guitige Gentenaar, die lessen trekt uit de gemaakte fouten. “Van wedstrijden op dit niveau steek je altijd wat op. Ook in de ploegkoers met Gianluca detecteerde ik werkpunten, maar we waren niet ontevreden met de podiumplaats. Deze ervaring neem ik mee naar wat volgt. Het was goed om nog eens echt diep te gaan. Zondag is er het BK in Middelkerke, maar mijn focus gaat nu al naar het EK-piste in München in augustus.”

Vorig jaar reed Jules zijn eerste BK bij de profs. “Toen was ik lid van het continentale Beat Cycling en eindigde ik 54ste. De insteek is nu compleet anders. Dit jaar ben ik bij Sport Vlaanderen-Baloise een volwaardige prof. Ik kon al een mooi programma afwerken en liet al enkele ereplaatsen optekenen. Regelmatig cijferde ik me ook weg voor een ploegmaat. Ontevreden ben ik niet over het eerste deel van het seizoen. We hebben een collectief sterk blok en kunnen in Middelkerke verrassen.”

De passage door de Moeren kan de wedstrijd doen ontploffen, maar de kans op een massaspurt blijft groot op de vlakke omloop. “Een BK is moeilijk te voorspellen. Dat er ploegen mikken op een pelotonspurt is wel duidelijk, maar er zijn ook ploegen die aan zo’n spurt geen boodschap hebben. Volgens mij gaat Quick-Step Alpha Vinyl er een harde koers van maken. Mij zou het niet verbazen als de renners een scenario schrijven waarin aanvallers de hoofdrol spelen en de spurters niet aan bod komen. Onze ploeg functioneert perfect. De pionnen goed schikken, zal belangrijk zijn. Met Sasha Weemaes beschikken we over een sprinttroef, maar we hebben nog andere hete ijzers in het vuur. Met een figurantenrol mogen we niet tevreden zijn.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio