Drukke brug moet nog eens een week helemaal afgesloten worden

 

 ©  fvv

GENT -

Maandag wordt Meulestedebrug nog eens een hele week afgesloten. Er worden funderingswerken uitgevoerd voor de brugpijlers van de nieuwe Meulestedebrug.

Bert Staes

Daarvoor wordt gewerkt onder de oude brug. Op maandag 27 juni om 6 uur wordt de brug daarom helemaal afgesloten, voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. Als alles goed gaat, wordt de brug op zaterdagavond 2 juli om 18 uur opnieuw opengesteld.

Voor auto’s en vrachtverkeer zit er niks anders op dan omrijden via de R4 in het noorden of via de Wiedauwkaai en de Voormuide in het zuiden. Fietsers en voetgangers kunnen de spoorwegbrug in de Wiedauwkaai nemen, al is dat wel een pittige omweg.

De Lijn legt pendelbussen in tussen de haltes Kapiteinstraat en Mariakerke Post. Maar lijn 6 stopt wel al aan halte Meeuwstraat, en dus niet aan de Kapiteinstraat. Op dat stuk is er geen overstap mogelijk.

De werken zijn nodig om de bouw van een nieuwe Meulestedebrug voor te bereiden. Het werk daarvoor is gestart. Het terrein wordt voorbereid op de komst van de eerste nieuwe brughelft. Dat is voorzien voor de zomer van 2023.

De eerste brughelft zal twee rijstroken hebben en dus gebruikt kunnen worden door verkeer in beide richtingen. Ondertussen wordt de oude brug afgebroken, en daarna vervangen door de tweede nieuwe brughelft. Tegen 2026 moet de nieuwe brug volledig afgewerkt zijn.

 

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio