“Het begon met een paar kasten”: sluikstort hoopt zich op voor appartementsgebouw

De berg afval verspert het voetpad. 

De berg afval verspert het voetpad. ©  fvv

SINT-AMANDSBERG -

Aan de appartementen van Scheldeoord in Sint-Amandsberg lag tot dinsdagmiddag een enorme berg sluikstort die de afgelopen weken bleef aangroeien. De matrassen, meubels en vuilniszakken maakten het voetpad op sommige plaatsen onbegaanbaar.

Max Dedulle

Hoe groot de berg sluikstort was, valt niet op een enkele foto te vatten. Sofa’s, matrassen, pmd-zakken, kleren, hele of halve meubels, lattenbodems, een tapijt … Het strekte zich uit om de hoek en tussen de afvallokalen van Scheldeoord in de Scheldestraat, die daardoor nog maar moeilijk te bereiken waren. (lees verder onder de foto’s)

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

“Het begon enkele weken geleden met een paar kasten”, zei buurtbewoonster Magali Van Poucke woensdagmorgen. “Maar sindsdien is het blijven groeien. Het stinkt, het trekt ongedierte aan en het blokkeert de toegang tot de huizen. Bovendien komen hier nog steeds mensen hun afval dumpen, wat voor lawaai zorgt. Het is gemeld aan Ivago, maar die komen maar niet langs.”

Het ophalen van de rommel stond eigenlijk gepland voor vorige dinsdag, zegt Sandra Deneef van Ivago. “We komen iedere week langs bij Scheldeoord, maar door een vergetelheid bij de chauffeur is het vorige week eenmalig niet gebeurd.” Dinsdagnamiddag werd de rommel opgeruimd.

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

 

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio