De volledige competitiekalender voor komend seizoen is bekend: Club Brugge opent tegen Racing Genk, Standard ontvangt AA Gent

 

 ©  Isosport

De volledige competitiekalender voor het seizoen 2022-2023 van de Jupiler Pro League en 1B is bekend. Dinsdag lekten de eerste vijf speeldagen al uit, maar vandaag maakte de Pro League ook de rest van de kalender bekend. Er staan meteen twee toppers op het programma van de eerste speeldag: Standard- AA Gent is de opener van de competitie op vrijdagavond 22 juli, op zondag 24 juli neemt Club Brugge het in eigen huis op tegen RC Genk. 1B krijgt met de Challenger Pro League dan weer een nieuwe naam komend seizoen.

kvu, jve, jug, vva

De volledige kalender van de Jupiler Pro League en 1B voor het seizoen 2022-2023 zit tjokvol, omdat vanaf 21 november tot en met 18 december de wereldbeker in Qatar plaatsvindt. Gevolg is dat de heenronde van eerste klasse al afgewerkt zal zijn half november, vlak voor het WK dus. Net als de groepsfases van de Europese competities. “Het was de moeilijkste kalender die ik ooit moest maken”, gaf kalendermanager Nils Van Branteghem toe.

De competitie start in het weekend van 22 juli. De reguliere competitie eindigt in het weekend van 21-23 april. De laatste barragematch van de play-offs is voorzien in het weekend van 11 juni volgend jaar. Een winterstop is er daardoor ook nauwelijks: na het kerstvoetbal zullen clubs alleen het weekend van Nieuwjaar vrij zijn. De bekerfinale zal dan weer in hetzelfde weekend als 1ste speeldag van de play-offs doorgaan. De bekerfinalisten zullen dan eventueel de woensdag nadien de competitiewedstrijd inhalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 
 
 
 
 
 
 

1B gaat van start in het weekend van 12 augustus. Dender-Lommel en Virton-RWDM trappen het seizoen op gang vrijdagavond 12 augustus om 20 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Club Brugge

Video

Keuze van de redactie