Model Hailey Bieber aangeklaagd: “Ze heeft onze naam gestolen”

 

 ©  Evan Agostini/Invision/AP

Hailey Bieber heeft een rechtszaak aan haar been, zo meldt glamourwebsite TMZ.com. Het 25-jarig Amerikaans model wordt aangeklaagd omdat ze met de naam van haar gezichtsverzorgingslijn inbreuk zou plegen op een andere merknaam.

Bron: TMZ

Het model, dat al bijna vier jaar getrouwd is met popster Justin Bieber, werd geboren als Hailey Rhode Baldwin. Haar tweede naam wil ze nu gebruiken als merknaam voor haar lijn met gezichtsverzorgingsproducten, maar dat is niet naar de zin van het ontwerpersduo Purna Khatau en Phoebe Vickers.

LEES OOK:

Zij gebruiken al sinds 2013 de merknaam Rhode voor hun kledingbedrijf. “We snappen dat dit haar tweede naam is, maar je kan niet zomaar een merknaam claimen als die al gebruikt wordt door iemand anders”, aldus de advocaat van de ontwerpers. “Bieber heeft al in 2018 geprobeerd om de merknaam over te kopen van mijn cliënten, maar die hebben dat geweigerd. Toch heeft ze haar plannen doorgezet. Hiermee beschadigt ze een bedrijf dat gerund wordt door twee vrouwen die tot de minderheden in de Verenigde Staten behoren.”

“Ze heeft onze naam gestolen”, zo luidt de aanklacht. En ook beide logo’s zouden op elkaar lijken. “Dit heeft al tot verwarring geleid bij meerdere mensen. We hebben hier zo hard voor gewerkt. Hailey kan elke naam bedenken die ze wil, ze heeft het geld en de bekendheid. Wij kunnen onze naam niet zomaar veranderen, dat zou ons te veel kosten.”

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Meer over Hailey Baldwin

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie