“Hopelijk vindt mijn vrouw nu haar rust terug”: dieven die Jonas zijn bakkerij overvielen, kennen hun straf

 

 ©  SD/FVV

WONDELGEM -

Bakkerij Jonas op de Evergemsesteenweg werd vorig jaar brutaal overvallen door drie gemaskerde criminelen. De daders, drugsverslaafden, kregen woensdag effectieve celstraffen tot drie jaar opgelegd. De veroordeling voelt aan als een opluchting voor bakker Jonas Van der Jeught (37).

Simon Dekaezemaker

LEES OOK. Bakker Jonas (37) oog in oog met gangsters die zijn winkel overvielen: “Mijn vrouw voelt zich niet meer veilig”

“De daders krijgen de straf die ze verdienen”, reageert bakker Jonas Van der Jeught op het vonnis. “Hopelijk kunnen mijn vrouw en ik deze verschrikkelijke feiten eindelijk afronden. Mijn vrouw voelt zich nog steeds onveilig en hopelijk kan ze met deze veroordeling haar rust nu terugvinden.”

Op 11 november vorig jaar werd bakkerij Jonas het slachtoffer van overvallers. Bakkersvrouw Evy Karre (38) was rond 7.15 uur chocolade voor Sinterklaas aan het inpakken. Het was nog donker en de winkel was leeg. Ze hoorde plots lawaai en daar stond ze oog in oog met drie overvallers.

Gemaskerde overvallers

De mannen droegen een mondmasker, muts en donkere jas. Alles gebeurde heel snel. Het plexiglas voor de kassa sloegen ze krachtig stuk. Eén overvaller sprong daarop op de toog en rukte de kassa met daarin 300 euro in uit de muur. Daarop sloegen ze met de fiets op de vlucht.

Bakkersvrouw Evy wist niet goed wat haar overkwam en was in schok. Ze drukte in een reflex op de noodknop. De noodcentrale werd zo verwittigd en vijf minuten later stond de politie daar. Bakker Jonas probeerde nog met zijn auto de daders op te sporen, maar dat mislukte.

Duizenden euro schadevergoeding

De drie daders konden uiteindelijk opgepakt worden. Ze leefden samen in de IJskelderstraat met andere drugsverslaafden. Om cocaïne, cannabis of zware medicatie te kopen, overvielen ze meerdere bakkerijen. Zeven bewoners van het pand stonden voor die feiten voor de rechter terecht.

De drie die bakkerij Jonas overvielen kregen celstraffen tussen twee en drie jaar opgelegd. De andere drugsverslaafden kregen gelijkaardige straffen of één van zes maanden. Verder moeten de daders duizenden euro’s schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

 

 ©  SD

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio