Profwielrenner brengt eigen tripel op de markt: “Na veel proberen een eigen recept gevonden”

© Rudy Declerck/Kayla van der Lint
Deze zomer fietst Stan Dewulf (24) misschien wel zijn eerste Tour De France met ploegmaats Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Maar als er nadien gevierd moet worden, heeft hij alvast zijn eigen biertje klaar: Etappe.
Een toegankelijke tripel, verfrissend en dorstlessend. Zo kan je het nieuwe biertje Etappe omschrijven. De tripel komt van ‘The Biking Brewers’, een project van de twee boezemvrienden Stan Dewulf (24) en Lowie Lins (25).
De eerste is profwielrenner bij AG2R Citroën Team en student bio-ingenieur in Gent. De tweede werkt als industrieel ingenieur. Beide hebben ze een voorliefde voor koers én voor bier brouwen.
“Etappe is ontstaan als een wild idee aan de keukentafel”, zegt Dewulf. “Zowel Lowie als ik zijn gepassioneerd door brouwen en dachten: waarom proberen we dat niet eens. Na enkele jaren van proberen en veel mislukkingen ...(lacht) hebben we nu een recept, waar we volledig in geloven.”

Lowie Lins en Stan Dewulf bij de lancering van Etappe tijdens de opendeurdag van fietswinkel Bike Republic — © Kayla van der Lint
The Biking Brewers lanceerden afgelopen weekend hun bier tijdens een testevenement. Etappe heeft een kruidig, fruitig aroma dat overgaat in zachte bitterheid. Een combinatie van mouten, zowel tarwe als gerst, geven het bier een volle smaak.
“De eerste reacties waren alvast lovend”, zegt Lins. “Ons bier kan je ondertussen bestellen via e-mail en binnenkort online. Daarnaast zal je Etappe vinden in drankhandels in Gent en West-Vlaanderen.”
Voor de twee boezemvrienden is dit project een groot avontuur, maar als The Biking Brewers zitten ze vol plannen. “Als wielrenner is een gezonde levensstijl heel belangrijk”, zegt Dewulf. “Tijdens de voorjaarswedstrijden is alcohol volledig uit den boze, dus wie weet volgt nog een alternatief.”
The Biking Brewers zijn te volgen op Facebook en Instagram. Etappe bestellen kan via info@bikingbrewers.be
Hoofdpunten
OVERZICHT. Bloedheet en kurkdroog weer in Zuid-Europa, en het wordt niet meteen beter: zo staat elk land ervoor
NAVO-landen gaan over tot forse versterking van oostflank, Oekraïne tevreden over “lucide houding” tegenover Rusland
Schoonvader van Max Verstappen komt met excuses én verklaring voor racistische opmerkingen over Lewis Hamilton
Inflatie was nog nooit zo hoog, maar bij deze producten daalt de prijs nog: “Grote kans op kortingen”
Het mysterie van de zwarte tape op Serena Williams’ gezicht ontrafeld: “Mijn geheim is geen geheim meer”
Nederlands boerenprotest dreigt helemaal uit de hand te lopen: “Bloeden zullen ze, die teringzakken”
Meer over Horeca
Voor alle fans van kaas: in Sint-Truiden komt een fonduehuis en de bergtaferelen hangen al aan de muur
25 jaar geleden spoelde Patrick (52) aan in Gent, vandaag is zijn naam een begrip: “Hier zijn al veel koppels gevormd”
“Het is onherkenbaar”: een van de populairste cafeetjes van Gent is terug, en hoe!
Bon’Air, hoogste café van Limburg, heropent als rooftopbar: “We zijn er voor iedereen”
Meer nieuws
Shop slim tijdens de zomersolden: styliste tipt welke trends ook dit najaar nog hip zijn en hoe je miskopen vermijdt
Gewezen manager van Le Pain Quotidien ensceneert overval en rooft zelf kluis leeg: “13.485 euro in eigen zak gestoken”
ABVV stapt uit werkgelegenheidsakkoord met Vlaamse regering
Werchter verwelkomt eerste stroom festivalgangers: veel goesting, inventieve drankmethodes en een potje pindakaas
LIVE TOUR. Volg hier de persbabbels van alle ploegen voor Le Grand Départ op de voet
VOORBESCHOUWING GROENE TRUI TOUR 2022. Wie groen wil winnen, zal Wout van Aert moeten bedwingen